Continuarile cinematografice fac milioane de dolari. Cei mai inraiti fani ai lor sint adolescentii.

„Piratii din Caraibe", „Harry Potter", „Transformers", "Omul-Paianjen" si „Shrek" formeaza topul celor mai dorite continuari in rindul adolescentilor, realizat de eCrush.com. La studiu au participat 750 de tineri alesi de pe tot cuprinsul Statelor Unite.

Producatorii peliculelor „Piratii din Caraibe", „Omul-Paianjen" si „Shrek", ajunse la a treia parte, lansate cu surle si trimbite anul acesta, au anuntat deja, oficial sau „off the record", in cercul breslei ca au de gind sa duca seria mai departe, dar nu au oferit inca o posibila data de lansare a urmarilor. „Harry Potter and the Deathly Hallows", adica a sasea parte a „lantului" creat de J. K. Rawling, a promis ca va aparea pe marile ecrane in 2010, asta dupa ce a cincea de-abia a fost lansata. Celebrele ecranizari produse pina acum de Warner Bros, au obtinut recorduri la incasari. „Ordinul Pheonix", regizat de David Yates, a obtinut un maximum de 140 de milioane de dolari dupa numai trei zile de la aparitie, luind fata robotilor din „Transformers" in box office-ul de peste Ocean. Ultimul volum din seria aventurilor micului vrajitor a fost si el apreciat de milioane de fani: 15 carti vindute pe secunda, dupa estimarile lantului de librarii engleze WH Smith.

Piratii au un portofoliu la fel de impresionant, in milioane de dolari si de spectatori. „Blestemul Perlei Negre", prima parte a trilogiei „Piratii din Caraibe", a fost catalogata de publicatia "Variety" drept "boomul cinematografic al anului 2003 si succesul verii". Dupa numai patru saptamini pe marile ecrane din SUA, „Blestemul Perlei Negre" a strins peste 250 de milioane de dolari, fiind nominalizata in 2004 la Oscar la patru categorii: Cel mai bun actor in rol principal (Johnny Depp), Cel mai bun machiaj, Cea mai buna sonorizare si Cele mai bune efecte speciale. Cu un buget de 225 de milioane de dolari, a doua parte, „Cufarul Omului mort", aparuta in 2006 si produsa de magicianul Jerry Bruckheimer, a depasit in box office-ul american pelicula „Spider-Man 2", cu incasari-record in weekendul de premiera: 136,5 milioane de dolari si este primul film care a depasit pragul de 100 de milioane de dolari in 48 de ore. Publicul feminin a fost cel mai acaparat de aventurile din largul marii, 57% din audienta fiind reprezentata de spectatoare, relateaza site-ul CinemaScore.com. Ultimul aparut, „Piratii din Caraibe: La capatul Lumii", a batut insa recordul acestora, cu 401 milioane de dolari, suma cu care l-a surclasat pe „Spider-Man", recordmanul din 2007 pina la acea vreme. Johnny Depp, aventurile piratului Sparrow si efectele speciale bine facute i-au adus celei de-a treia productii, lansata la Los Angeles in 2007, locul intii in topurile de vinzari americane, in fata filmelor „Shrek 3" si „Spider-Man 3". Succesul trilogiei i-a facut pe cei de la Walt Disney sa anunte chiar lansarea unui serial tv cu Jack Sparrow din tinerete in rolul principal, aminteste si „The Daily Star".

Chiar si detronat, „Transformers", produs de Steven Spielberg, a avut performante la fel de bune: 152 de milioane de dolari adunati in prima saptamina petrecuta pe marile ecrane. Aceasta pelicula s-a lasat mult asteptata: ea este urmarea unui film cu acelasi nume din 1986, care sintetiza, de altfel, un serial omonim din 1984.