Premierul Tariceanu (foto) nu vrea sa fie prins pe picior gresit si isi ia consilieri pe diverse domenii. El a semnat ieri decizia de numire in functia de consilier personal al primului-ministru a Doinei Uricariu. Ea este licentiata in filologie roma
Premierul Tariceanu (foto) nu vrea sa fie prins pe picior gresit si isi ia consilieri pe diverse domenii. El a semnat ieri decizia de numire in functia de consilier personal al primului-ministru a Doinei Uricariu. Ea este licentiata in filologie romanica, franceza-romana, la Universitatea Bucuresti, este doctor in poetica si stilistica, cu teza de doctorat "Nichita Stanescu. Lirismul paradoxal". Doina Uricariu a publicat numeroase volume de poezie, de critica, istorie literara si arta plastica. Pentru activitatea sa, scriitoarea a primit Premiul Asociatiei Scriitorilor Bucuresti in 1982, Premiul Uniunii Scriitorilor pentru Poezie in 1984, precum si premiul national pentru critica literara. Doina Uricariu este decorata cu Ordinul Serviciului Credincios - gradul de Cavaler, pentru creatie si activitate in cultura.


Decizia de ieri a sefului executiv vine la aproximativ doua saptamani dupa numirea a altor doi consilieri de stat in cadrul Cancelariei primului-ministru. Este vorba despre Adrian Ioan-Titieni, care ocupa functia de consilier de stat pe domeniul educatie, cultura, culte, iar Adrian Curaj - functia de consilier de stat pe domeniul IT, e-guvernare, cercetare. Cand Guvernul a anuntat numirea celor doi, au aparut si primele informatii ca la Cotroceni presedintele Basescu a sondat terenul pentru a-si lua un consilier rom, demersul sau fiind un fel de mea culpa pentru incidentul "tiganca imputita".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.