Liderul formatiunii Democratii pentru o Bulgarie Puternica, Neno Dimov si-a exprimat, ieri, speranta de a obtine sprijinul si semnaturile tuturor parlamentarilor bulgari din partidele de opozitie, in vederea debarcarii presedintelui. Tot ieri, organi
Liderul formatiunii Democratii pentru o Bulgarie Puternica, Neno Dimov si-a exprimat, ieri, speranta de a obtine sprijinul si semnaturile tuturor parlamentarilor bulgari din partidele de opozitie, in vederea debarcarii presedintelui. Tot ieri, organizatia civila purtand numele jurnalistei ruse asasinate, Anna Politkovskaia, si-a desfasurat cea de a patra manifestatie de protest, cerand demisia lui Parvanov. Comisia care studiaza arhivele fostelor servicii secrete din Bulgaria a confirmat, in luna iulie, ca presedintele Gheorghi Parvanov s-a numarat printre "colaboratorii" fostelor structuri de securitate comuniste. Potrivit Comisiei, Parvanov, care a fost scurt timp membru al Partidului Comunist, avea numele de cod "Gotse", figurand drept colaborator in perioada 4 octombrie 1989 - 16 iulie 1993. Anul trecut, Parvanov a recunoscut ca figureaza in arhivele serviciilor secrete bulgare dupa ce a acceptat sa furnizeze Ministerului de Externe o analiza cu privire la situatia din Macedonia, in calitatea sa de istoric. O lege adoptata in 2006 la Sofia prevede deschiderea totala a arhivelor serviciilor secrete comuniste. Parvanov a recunoscut, pe 23 iunie 2006, ca face obiectul unui dosar al politiei secrete, in care este citat sub pseudonimul "Gotse". El a afirmat, insa, ca dosarul include declaratii referitoare la persoana sa, nu semnate de el. Totusi, in dosarul Gotse exista si o propunere de recrutare a lui Parvanov ca informator. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.