Cea de-a VII-a editie a Festivalului National al Cantecului si Dansului Popular Romanesc s-a deschis aseara pe scena Teatrului de Vara din Mamaia si se va incheia maine. Presedintele evenimentului, Radu Comanici, a declarat ca festivalul-concurs se d
Cea de-a VII-a editie a Festivalului National al Cantecului si Dansului Popular Romanesc s-a deschis aseara pe scena Teatrului de Vara din Mamaia si se va incheia maine. Presedintele evenimentului, Radu Comanici, a declarat ca festivalul-concurs se desfasoara pe doua sectiuni distincte: solisti vocali si solisti instrumentisti, in cadrul carora vor evolua 36 de tineri interpreti. "Concurentii vor interpreta cate o piesa fara acompaniament muzical si o melodie ritmata, cu acompaniamentul muzical oferit de celebra orchestra «Lautarii», din Republica Moldova, condusa de maestrul Nicolae Botgros", a precizat Comanici. Ultima seara a festivalului va fi incheiata cu un recital extraordinar sustinut de artisti consacrati ai muzicii populare. Pentru promovarea traditiilor noastre populare, Jurnalul National il declara pe Radu Comanici "Omul zilei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.