Socul a fost insa pe masura: umiditatea de peste 80%, datorata norilor care transformau cerul intr-o etuva, a facut ca 31,5 grade Celsius sa fie mai greu suportabile decat cele 39 din ajun. Ce mai, la contactul cu stadionul Nagai transpiratia a incep
Socul a fost insa pe masura: umiditatea de peste 80%, datorata norilor care transformau cerul intr-o etuva, a facut ca 31,5 grade Celsius sa fie mai greu suportabile decat cele 39 din ajun. Ce mai, la contactul cu stadionul Nagai transpiratia a inceput sa curga rauri, rauri. Ieri, a fost o zi saraca in prezente romanesti, dar, din nefericire, si rezultatele au fost pe masura, incat supliciul suportat din cauza vremii s-a adaugat tristetii de a fi martori ai unor adevarate non-performante. In primul rand, fac referire la evolutia Mihaelei Melinte la aruncarea ciocanului. Ex-campioana mondiala, dar si recordmana lumii la un moment dat, a ramas doar cu amintirile.
Ceva o impiedica sa-si regaseasca pofta de concurs de alta data, acum emotiile dovedindu-se prea puternice si in consecinta concentrarea e aproape nula. Daca la antrenamente face minuni, ieri a avut trei incercari lamentabile: prima depasita, o a doua in care a lovit cu ciocanul in cerc la fel ca si la a treia pe care cu chiu cu vai a reusit s-o impinga spre deschiderea custii. O incercare disperata, care n-a masurat decat 62,40 m si ratarea calificarii in finala. Nici Bianca Perie n-a reusit sa treaca de preliminarii, insa in cazul triplei campioane mondiale de cadeti sI juniori nimeni nu emitea vreo pretentie, aruncatoarea noastra de 17 ani participand doar pentru a capata experienta. De altfel, ea a reusit 64,18 m. Nici in cazul lui Ioan Vieru lucrurile n-au stat mai bine. In seriile de 400 m am putut vedea la lucru sprinteri teribil de puternici. Afirm asta, pentru ca nu mai putin de sase au alergat turul de stadion sub 45 de secunde, iar 30 sub 46, dintr-un total de 55 de atleti. Din nefericire, Vieru nu s-a numarat printre ei. N-a reusit decat un timp modest de 46,78, care l-a plasat pe locul 42. Azi este, insa, o zi plina pentru noi: de dimineata Cristina Vasiloiu si Dana Donisa vor lua startul in calificarile de la 1500 m, preliminarii in care vor fi angrenate si sulitasele Felicia Tilea Moldovan si Monica Stoian. Ionela Tirlea va mai lua o proba in piept, cea de 200 m. Seara va veni randul Adelinei Gavrila sa incerce sa treaca de focul calificarilor la triplusalt. De la 19,45, ora Japoniei, e programata finala feminina de disc, cu Nicoleta Grasu favorita la podiumul de premiere, cel putin in urma rezultatelor inregistrate luni, unde detine a doua pozitie. Nico este decisa sa-si realizeze obiectivul: "Ma sui cu siguranta pe lada, orice ar fi!".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.