In clasamentul celor mai promovate subiecte, la nivel mondial, in mesajele spam de tip text expediate in prima jumatate a acestui an conduc spamurile despre medicamentele pentru imbunatatirea vietii sexuale (42,5%) si sunt urmate de medicamentele pen
In clasamentul celor mai promovate subiecte, la nivel mondial, in mesajele spam de tip text expediate in prima jumatate a acestui an conduc spamurile despre medicamentele pentru imbunatatirea vietii sexuale (42,5%) si sunt urmate de medicamentele pentru slabit (13,8%), ceasurile contrafacute (9,1%) si contractarea unor ipoteci fictive ( 7,4%).
In clasamentul celor mai promovate subiecte, la nivel mondial, in mesajele spam de tip imagine expediate in prima jumatate a acestui an conduc spamurile despre actiunile false la bursa (75%) si sunt urmate de medicamentele pentru imbunatatirea vietii sexuale (8,1%), vanzarea unor bunuri contrafacute (5%) si contractarea unor ipoteci fictive (4%).
Studiul mai arata ca din totalul e-mail-urilor care au fost trimise in prima jumatate a acestui an la nivel mondial intre 70% si 80% au fost mesaje de tip spam si ca un utilizator a primit, in medie, 20 de mesaje spam in fiecare zi.
"Printre tendintele acestui an, am observat ca spam-erii trimit e-mail-uri catre mai putine tinte, introducand mici variatiuni in fiecare e-mail trimis, in speranta ca astfel vor evita cu succes detectarea lor", a declarat seful Laboratorului Antispam BitDefender, Vlad Valceanu. "Pentru ultima parte a anului, ne asteptam la o crestere a numarului de spamuri cu atasament, concomitent cu introducerea unor noi tipuri de atasamente, precum cele in format Flash", a mai spus Vlad Valceanu.
Compania romaneasca BitDefender, parte din grupul Softwin, este lider tehnologic la nivel mondial in securitatea datelor. BitDefender are sucursale in Romania, SUA, Marea Britanie, Germania si Spania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.