Angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures au fost anuntati telefonic, marti seara, de catre doi cetateni din doua comune din zona Maramuresului istoric, ca un aparat de zbor s-ar fi prabusit, iar imediat dupa eveniment ar fi avut
Angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures au fost anuntati telefonic, marti seara, de catre doi cetateni din doua comune din zona Maramuresului istoric, ca un aparat de zbor s-ar fi prabusit, iar imediat dupa eveniment ar fi avut loc o explozie puternica, fara sa poata da detalii cu privire la locul in care s-ar fi prabusit aparatul de zbor.


"Anchetam mai degraba o informatie, verificam spusele celor doi, este obligatia noastra sa facem acest lucru, dar nu dorim sa alarmam populatia intrucat exista sanse mari ca evenimentul povestit de cele doua persoane sa nu fi avut loc", a declarat, marti seara, purtatorul de cuvant al ISU Maramures, Dinu Micu.

Potrivit martorilor, bubuitura a fost foarte puternica si s-a auzit pe o arie de cateva sute de kilometri patrati.
Primarul orasului Dragomiresti, Vasile Iusco, a declarat ca a vazut pe cer urmele unui avion. "Munceam in gradina si apoi am auzit o bubuitura. M-am uitat imediat in sus si am observat o dara ca dupa un reactor. Nu am stiut ce e, dar oricum a fost o bubuitura cum n-am mai auzit vreodata, ca si cum ar fi fost provocata de detonarea de armament".

O declaratie similara a facut si baiatul primarului din comuna Sacel, care a spus ca a vazut, de asemenea, o dara alba si a auzit o bubuitura ca dupa o explozie, dar nu a vazut urme de fum.

Primarul comunei Sieu, Valentin Tuvene, a declarat ca a auzit, de asemenea o bubuitura, si ca a sunat imediat la Politie sa se intereseze dupa ce a fost contactat de mai multi oameni care i-au semnalat situatia.

"Am sunat la Politie, dar nu se stia nimic. Apoi, l-am sunat pe fratele meu, care este maior de aviatie in Buzau si care mi-a explicat ca ar fi fost posibil ca bubuitura sa fie de la un avion supersonic, care, probabil, a redus viteza si a provocat acest zgomot asurzitor. Fratele meu crede ca putea fi un avion de vanatoare", a mai spus Tuvene.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru situatii de urgenta (ISU) Maramures Dinu Micu a declarat ca pana in prezent nu exista informatii care sa confirme teoria prabusirii avionului, cautarile bazandu-se pe declaratiile celor care au anuntat ca in zona s-ar fi prabusit un avion de mici dimensiuni.

"Avem doar declaratiile celor care ne-au sunat si au spus ca au vazut o dara alba de fum pe cer si o bubuitura puternica. Nu exista nimic in rest", a spus Dinu Micu.

El a mai precizat ca echipele de interventie isi vor continua cautarile pana in cursul serii, dupa care se va decide daca acestea vor fi reluate si in zilele urmatoare.

Angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures, jandarmi, politisti si localnici au reluat, miercuri dimineata, cautarile in zona Maramuresului istoric, unde se presupune ca un avion s-ar fi prabusit, marti seara, pana in prezent nefiind gasit niciun indiciu in acest sens.


Micu a mai spus ca pana miercuri dimineata nu s-au confirmat declaratiile maramuresenilor care au anuntat la ISU presupusul incident.


Potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului Apararii, Andreea Dumitru, ministerului nu i-a fost raportat niciun incident in care sa fie implicat un avion militar.

Nici Autoritatea Aeronautica Civila nu a fost sesizata in legatura cu producerea unui asemenea incident.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.