POLITIE. Potrivit autoritatilor de la Beijing, ofiteri virtuali de politie vor patrula in curand pe site-urile chinezesti pentru a-i avertiza pe internauti ca sunt monitorizati. Imaginea "Politiei internetului din Beijing" va aparea la fiecare 30 de minute pe ecranele computerelor de pe 13 portaluri importante din capitala Chinei, incepand de sambata. Politistii vor cauta activitatile de pe internet care incita la secesiune, promoveaza superstitia, jocurile de noroc, frauda sau pornografia.


REZULTATE COSMOTE. Operatorul Cosmote Romania a obtinut in primul semestru venituri de 63,6 milioane de euro, in crestere cu 354% fata de prima jumatate a anului 2006, iar pierderile s-au redus cu 54%, la 20,7 milioane de euro, pe fondul cresterii numarului de clienti. In perioada aprilie-iunie, filiala locala a consemnat pierderi de doua milioane de euro, fata de 25,8 milioane de euro in intervalul similar al anului 2006. Compania a inregistrat aproape 1 milion de noi utilizatori in prima jumatate a anului 2007 si a ajuns la 2,22 milioane de clienti la finele lunii iunie (o cota de piata de 11%). Operatorul a strans 357.442 de noi clienti in al doilea trimestru. La nivelul intregului grup s-au inregistrat in primul semestru cheltuieli de capital de 219 milioane de euro, din care 84 milioane de euro la subsidiara din Romania. Venitul mediu pe utilizator (ARPU) a atins 6,2 euro la finele primului semestru, cu 0,8 euro mai mult fata de iunie 2006. Reteaua Germanos a contribuit cu peste 65% la numarul de clienti atrasi in al doilea trimestru. (Alexandru Radescu)


JOC RETRAS. Dupa cateva saptamani de cand a fost lansat, jocul chinezesc "Razboinicul incoruptibil", finantat de guvern, a fost retras. Jocul online permitea internautilor chinezi sa ii ucida virtual pe functionarii corupti. Popularitatea sa foarte mare a determinat caderea repetata a serverului, fiind necesara o updatare pentru evitarea supraincarcarii. Serverul putea gazdui 600 de jucatori simultan, dar in prima saptamana, jocul a atras peste 10.000 de utilizatori.