Bilantul de final de vara intocmit de autoritatile iesene arata ca 15% din reteaua hidrografica a judetului a fost grav afectata de seceta. Un bilant al Prefecturii Iasi informeaza ca nu mai putin de 53 de cursuri de apa au secat complet si alte 100
Bilantul de final de vara intocmit de autoritatile iesene arata ca 15% din reteaua hidrografica a judetului a fost grav afectata de seceta. Un bilant al Prefecturii Iasi informeaza ca nu mai putin de 53 de cursuri de apa au secat complet si alte 100 sunt si ele pe cale sa dispara de pe harti, fiind situate cu un nivel foarte scazut. Din totalul celor 32.409 de fantani din judet, 3.859 au ramas fara apa potabila si situatia cea mai grava este in comunele Tibanesti, Tibana, Madarjac si Mogosesti Siret. Seceta a compromis total culturile agricole, mai ales floarea-soarelui, cartofi, porumb si legume. Situatia a determinat ca sefii consiliilor judetene din cele sase judete din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est sa promoveze un plan de interventii in caz de urgenta in zonele afectate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.