Fostul ministru Georgiu Gingaras refuza sa elibereze locuinta de serviciu din centrul Capitalei, pentru ca  fiica sa sa aiba timp sa-si incheie studiile universitare. Legal ar fi fost ca locuinta sa fie eliberata de fostul demnitar din februari
Fostul ministru Georgiu Gingaras refuza sa elibereze locuinta de serviciu din centrul Capitalei, pentru ca fiica sa sa aiba timp sa-si incheie studiile universitare. Legal ar fi fost ca locuinta sa fie eliberata de fostul demnitar din februarie 2005.

La numirea sa ca ministru al tineretului si sportului, in cabinetul PDSR condus de Adrian Nastase, in decembrie 2000, Georgiu Gingaras era un prosper om de afaceri din Pitesti, director general si actionar majoritar al firmei de constructii Arges General Construct SA Pitesti. Nefiind bucurestean, proaspatul ministru a primit o locuinta de protocol. Era vorba de un apartament de bloc, situat in centrul Bucurestiului, pe bulevardul Unirii nr. 68, bloc K2. Desi intre timp PDSR (ulterior, PSD) a plecat de la putere, iar el nu mai e ministru de ani buni, Georgiu Gingaras n-a binevoit sa elibereze apartamentul de bloc ce-i fusese atribuit ca locuinta de serviciu. Aceasta desi Regia Autonoma de Administrare Patrimoniului si Protocolului de Stat (RAAPPS) le-a solicitat si lui, si altor fosti demnitari aflati in situatii identice sa elibereze, conform legii, locuintele. Conform legii (e vorba de Legea 114/1 996), demnitarii carora le fusesera atribuite locuinte de serviciu aveau obligatia sa elibereze respectivele locuinte in termen de 60 de zile de la data eliberarii din functie. Ca tocmai demnitarii, fosti sau actuali, nu pun mare pret pe respectarea legii, e bine stiut. Nici ex-ministrului Georgiu Gingaras nu pare a-i pasa prea mult de faptul ca incalca legea de ani de zile.

Fostul ministru locuieste acum la Pitesti
Dupa ce a parasit fotoliul ministerial, acum mai bine de patru ani, Georgiu Gingaras s-a mutat inapoi la Pitesti. Ca patron de firma de constructii, evident, nu duce lipsa de spatiu locativ. In apartamentul pe care il primise de la RAAPPS s-a mutat insa fiica fostului ministru, acum studenta la o facultate din Capitala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.