Volumul tranzactiilor din piata la termen de la Sibiu a inregistrat ieri o scadere, volumul reducandu-se la circa 6.000 de contracte futures si optiuni. Reducerea lichiditatii s-a datorat evolutiei depreciative a preturilor futures derivatelor pe SIF
Volumul tranzactiilor din piata la termen de la Sibiu a inregistrat ieri o scadere, volumul reducandu-se la circa 6.000 de contracte futures si optiuni. Reducerea lichiditatii s-a datorat evolutiei depreciative a preturilor futures derivatelor pe SIF-uri, in timp ce derivatele petroliere si bancare au cunoscut cresteri. Totodata, s-a putut observa cresterea numarului de pozitii futures care s-a apropiat din nou de pragul de 65.000.In piata raportului euro/leu, preturile au avut miscari destul de ample, in special cele pentru finele lunii vitoare. Dupa o deschidere la 3,27 lei, presiunea pe cumparare a urcat pretul la 3,3099 lei, mai sus cu aproape un ban fata de luni. Pentru decembrie piata s-a deschis la 3,31 lei, dupa care euro a urcat la 3,315 lei. Ultima parte a sedintei a adus mai multe ordine de vanzare, piata inchizandu-se la 3,307 lei. Dupa anuntul privind vanzarea a 75% din Rompetrol, derivatele pe actiunile RRC si-au continuat cresterea, castigand 12,8% pentru septembrie, pret cotare 13,18 bani/actiune, si 12,3% pentru decembrie, pret cotare 13,65 bani/actiune. „Dupa doua zile de aprecieri consistente, randamentele posibile pe strategiile de cumparare de contracte futures pe RRC au ajuns la 150%, cei care au identificat rapid oportunitatile acumuland castiguri de remarcat, declara un broker sibian. Desi numarul pozitiilor futures pe RRC septembrie a scazut usor in raport cu sedinta anterioara, semn al marcarii unor profituri, tendinta pe aceste derivate pare una optimista astfel ca vanzatorii nu s-au inghesuit in piata". La capitolul lichiditate vedete au ramas insa SIF-urile, DESIF 2 impunandu-se cu 2.536 contracte urmate de DESIF 5 cu aproape 2.500. Pentru cele doua, sesiunea a adus scaderi de pret. DESIF 2 septembrie au pierdut 5,75 bani si au fost cotate la 3,6935 lei/actiune iar DESIF 2 septembrie 3,34 bani ajungand la 3,8366 lei/actiune. Pentru martie viitor s-a consemnat o cotatie de 4,01 lei conturata in urma unei deprecieri de 8 bani. Pentru DESIF 5 septembrie si decembrie scaderile s-au cifrat la 5,9 si 3,2 bani, preturile de cotare fiind de 4,451, respectiv 4,57 lei/titlu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.