Traian Basescu, prezent ieri la intalnirea Organizatiei de Femei a PD, a vorbit despre motiunea de cenzura anuntata de PSD, declarand ca priveste cu neincredere demersul acestui partid in conditiile in care PSD si PNL s-au inteles „de minune&l
Traian Basescu, prezent ieri la intalnirea Organizatiei de Femei a PD, a vorbit despre motiunea de cenzura anuntata de PSD, declarand ca priveste cu neincredere demersul acestui partid in conditiile in care PSD si PNL s-au inteles „de minune“ in trecut. Seful statului a mai spus ca in cazul in care Parlamentul nu adopta legea privind uninominalul pana pe 25 octombrie va initia un referendum pe aceasta tema. Chiar si numai din ultima declaratie a presedintelui reiese destul de clar faptul ca Basescu nu da doi bani pe demersul PSD impotriva Guvernului. Explicatia? Organizarea unui plebiscit dureaza aproximativ doua luni de zile. Daca motiunea PSD ar trece de Parlament si toti actorii politici ar fi „prinsi“ in constructia unui nou Cabinet, organizarea referendumului ar fi periclitata, ceea ce Basescu nu ar risca.

Oricum, Comisia parlamentara de Cod electoral a decis sa-si insuseasca proiectul Pro Democratia pentru uninominal.

Presedintele din mijlocul femeilor democrate, Traian Basescu, a transmis un ultimatum ferm Parlamentului: in ca zul in care cu 30 de zile inainte de alegerile pentru PE nu adopta noua lege electorala pentru introducerea votului uninominal, atunci va emite decretul prezidential de organizare a referendumului pe aceasta tema. Presedintele a anuntat ca in lipsa unei legi promulgate va cere ca referendumul pentru votul uninominal sa se desfasoare in aceeasi zi cu alegerile pentru PE. Cu alte cuvine, presedintele Basescu nu crede in motiunea de cenzura a PSD. Daca motiunea de cenzura ar trece, atunci efectele ei ar bulversa introducerea votului uninominal, cat si alegerile pentru Parlamentul European.

Proiectul Pro Democratia a trecut de comisie


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.