Cotidianul ZIUA a atras atentia in mai multe randuri ca, la iesirea din Bacau, firma Bel Rom Cinci SRL construieste pe o suprafata de 11 hectare un supermarket REAL fara autorizatie. Datorita nepasarii autoritatilor, lucrarile au continuat, iar in ur
Cotidianul ZIUA a atras atentia in mai multe randuri ca, la iesirea din Bacau, firma Bel Rom Cinci SRL construieste pe o suprafata de 11 hectare un supermarket REAL fara autorizatie. Datorita nepasarii autoritatilor, lucrarile au continuat, iar in urma cu doua zile doi muncitori au murit si unul a fost ranit in timp ce sapau un sant. Un mal de pamant s-a surpat peste Ioan Mereuta (52 de ani), Octavian Vieru (54 de ani) si Dumitru Lazar, primii doi murind asfixiati, iar ultimul ranit. Lucrurile nu ar fi evoluat atat de tragic daca Inspectoratul de Stat in Constructii Bacau si Inspectoratul Teritorial de Munca ar fi facut eforturile necesare sa opreasca lucrarile deoarece nu se respecta una din legile simple ale statului roman, cea privind disciplina in constructii. Pentru astfel de lucrari este nevoie de autorizatia de amenajare a santierului, executia trebuie supravegheata de un diriginte de santier, iar un reprezentant al Inspectoratului de Stat in Constructii trebuie sa-si dea avizul. "Se face o ancheta impreuna cu procurorii. Cercetarile nu s-au finalizat. Sigur, daca este adevarat, luam in calcul si faptul ca nu exista o autorizatie de constructie", a declarat Haralambie Irimescu, seful Inspectoratului de Munca Bacau. Ceea ce este mai grav se refera la faptul ca lucrurile se misca foarte greu la Inspectoratul de Stat in Constructie Bacau. Si pentru saparea unui sant este nevoie de autorizatie de constructie. In loc sa ia masuri pentru a sista lucrarile Adrian Sichitiu seful Inspectoratului de Stat in Constructii tine pumnii stransi pentru firma care ridica supermarket-ul in speranta ca va obtine autorizatie. In mod normal, in urma accidentului care a avut loc in urma cu doua zile, firma trebuia amendata si lucrarile sistate. "Au mai obtinut un aviz de la Administratia Drumurilor Nationale si urmeaza sa primeasca autorizatie de constructie. Din punctul nostru de vedere, moartea celor doi muncitori nu are nici o legatura cu autorizatia de constructie", a declarat Adriam Sichitiu. Lucrarile ilegale au fost tolerate si de primarul municipiului Bacau, Romeo Stavarache deoarece firmele de constructie care lucreaza la ridicarea supermarket-ului sunt patronate de doi oameni de afaceri apropiati de PNL.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.