Accidentele rutiere din care rezulta doar pagube materiale vor fi raportate societatilor de asigurare printr-un formular tipizat, eliberat de asigurator si denumit "constatare amiabila de accident". In acest formular vor fi consemnate circumstantele
Accidentele rutiere din care rezulta doar pagube materiale vor fi raportate societatilor de asigurare printr-un formular tipizat, eliberat de asigurator si denumit "constatare amiabila de accident". In acest formular vor fi consemnate circumstantele producerii evenimentului, datele personale de identificare ale vehiculelor implicate, precum si ale propriilor asiguratori. Actul va fi transmis societatii de asigurare si va fi inmanat o data cu polita de asigurare RCA. Asiguratul poate solicita, pe perioada de valabilitate a politei, unul sau mai multe formulare, daca actul dobandit initial a fost folosit, instrainat sau pierdut. Despagubirea se stabileste si se efectueaza in baza asigurarii valabile la data producerii accidentului, fara a mai fi necesar acordul asiguratului din vina caruia s-a produs paguba, ori prin hotarare judecatoreasca.   EUROPA. Formularul este acelasi in toate tarile Uniunii Europene, putand fi utilizat de asigurat indiferent de locul unde are loc accidentul sau de limba in care este redactat documentul, conform unui proiect de lege aprobat ieri de Guvern.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.