Guvernul a aprobat ieri proiectul de lege privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva dezastrelor naturale, pe care il va trimite Parlamentului cu propunerea de a trece prin procedura de urgenta. Victor Paul Dobre, secretar de stat in Min
Guvernul a aprobat ieri proiectul de lege privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva dezastrelor naturale, pe care il va trimite Parlamentului cu propunerea de a trece prin procedura de urgenta. Victor Paul Dobre, secretar de stat in Ministerul Internelor si Reformei Administrative, a afirmat ca proprietarii de locuinte de tip A vor plati 20 de euro pe an, iar proprietarii de locuinte de tip B vor plati 10 euro pe an. In prima categorie sunt incluse apartamentele de bloc, vilele / casele de piatra / caramida, iar in a doua categorie sunt incluse „constructiile modeste“, din pamant, chirpici, prefabricate. Compensarile maxime vor fi de 20.000 de euro, respectiv 10.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.