Cauciucul unui avion MIG-21 Lancer a explodat pe pista Aeroportului Timisoara. Aeronava aterizase pentru o escala tehnica in drum spre o aplicatie din Norvegia. Aeroportul Timisoara a fost inchis, ieri dimineata, mai mult de o ora din cauza exploziei
Cauciucul unui avion MIG-21 Lancer a explodat pe pista Aeroportului Timisoara. Aeronava aterizase pentru o escala tehnica in drum spre o aplicatie din Norvegia. Aeroportul Timisoara a fost inchis, ieri dimineata, mai mult de o ora din cauza exploziei unui cauciuc de la un avion MIG 21 Lancer care aterizase pentru o escala tehnica. Avionul venea de la Bacau, alaturi de alte doua MIG-uri si un Hercules C-130, si mergea la un exercitiu multinational in Norvegia.
Generalul de flotila Virgil Ristea, comandantul Bazei Aeriana Bacau, a declarat ca, "periodic, cauciucurile MIG-urilor se pot sparge. Acesta, insa, era nou, asa ca vom face cercetari."
Aeroportul International Timisoara a fost blocat timp de mai bine de o ora, conducerea acestuia hotarand blocarea decolarii aeronavelor de pasageri pana la curatarea si degajarea completa a pistei dupa ce roata MIG 21 Lancer a explodat. Incidentul s-a petrecut in jurul ore 9.10, iar aeronavele au intarziat la decolare in jur de 60-70 de minute.
Statul Major al Fortelor Aeriene participa, pentru a doua oara, cu un detasament din cadrul Bazei 95 Aeriene Bacau, in perioada 28 august-16 septembrie 2007, la exercitiul aerian real "BOLD AVENGER 2007" care va avea loc pe aerodromul Oerland din Norvegia.
Detasamentul romanesc, comandat de comandorul Florin Maniga de la Comandamentul Operational Aerian Principal (COAP), este format din 43 de militari si trei avioane MIG-21 LanceR.
Pe timpul exercitiului se vor desfasura misiuni de aparare si interdictie aeriana, atac la sol si misiuni de sprijin aerian, neutralizarea apararii aeriene cu baza la sol, elemente de comanda si control bazate la sol si de pe platforme aeriene precum si realimentare in zbor.
"Bold Avenger 2007" isi propune antrenarea echipajelor in conditii cat mai apropiate de cele ale unei operatii reale sau in cadrul Fortei de Raspuns a NATO, dislocarea si operarea de pe Baze inaintate de Operare, precum si cresterea nivelului de interoperabilitate.
Alaturi de Romania, la acest exercitiu participa peste 1300 de militari din 12 tari membre NATO. (D.S.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.