Reactia ii apartine lui Marian Iancu, patronul de la Poli Timisoara explicind gestul lui Ionel Ganea.

Marian Iancu, avocatul din oficiu al agresorului Ionel Ganea, ar trebui sa se afle astazi alaturi de fotbalist in boxa acuzatilor de la Comisia de Disciplina a FRF, din cauza declaratiilor de o duritate fara precedent in fotbalul romanesc. „Nu-l inteleg pe Ganea, cum de a sfidat orice logica de bun-simt, orice urma de fairplay de care trebuie sa dea dovada un fotbalist de talia lui. El are un suflet mare si simte nedreptatea care i s-a facut. Eu am avut momente cind m-am autocenzurat, am fost un las. Am vreo doi de la Federatie la care m-as duce si le-as scoate limba si le-as minca inima. Deranjam pentru ca noi crestem constant ca echipa. Era nevoie ca un tinar de la federatie sa ne transforme in cobai pentru experiente cu ucenicii lui?", a fost pledoaria lui Marian Iancu, referirea clara fiind la Ionut Lupescu&Forin Prunea. In replica, directorul general al FRF a declarat ca Poli risca depunctarea, iar Iancu, deja suspendat, o suspendare si mai mare. „E oribil. Am aplicat mereu regulamentele si asa vom face si acum. Oricare ar fi persoanele din FRF despre care vorbeste Iancu, nu are nici o scuza. Este incredibil ce aud!", a declarat si Mircea Sandu, presedintele FRF.

Ganea, la rindul sau, a cerut scuze pentru gestul facut, dar a continuat si acuzatiile in termeni apropiati de cei folositi de Iancu. „Boc nu are creier, iar «puscaria» de Zotta are relatii cu arbitrii", a declarat Ganea in urma criticilor aduse de cei doi oficiali. „Nu am omorit pe nimeni, sint un om al dreptatii. A fost un contact intre mine si Sapunaru, dar nu l-am lovit. Tusierul m-a amenintat, m-a avertizat la un contact cu Bozovic ca la urmatorul contact ma da afara", a continuat Ganea. Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin, l-a felicitat pe tusier pentru modul cum s-a comportat cu Ganea, dar i-a reprosat centralului lasitatea, declarind ca nu este normal ca a fugit de la locul infractiunii. Seful arbitrilor a remarcat ca este un caz izolat si a dat vina pe conducatori: „Se pare ca banii care sint pusi in joc si declaratiile unora creeaza asupra antrenorilor, a jucatorilor o tensiune in plus, iar asupra arbitrilor o presiune care ii face sa greseasca. Nu cred ca astfel de lucruri vor continua si sint convins ca si Comisia de Disciplina va lua masurile care se impun". Despre declaratia facuta de arbitrul Sebastian Coltescu in presa de luni, conform careia nu esti arbitru pina nu iei bataie, fostul arbitru Dan Petrescu a spus: „Daca a luat doi pumni si a ajuns arbitru, ar trebui sa mai ia doi sa-si revina".

Oracolul din Balcesti, Mitica Dragomir, anticipeaza o pedeapsa intre 6 si 16 etape. „M-am si speriat cind am vazut ce s-a intimplat. Eu am intilnit si parlamentari in Japonia sau Coreea care s-au luat la bataie, care sint oameni mai destepti decit Ganea", a declarat Dragomir. Atit Ganea, cit si Iancu solicita sa se judece dupa precedente, amintind de sprintul lui Iorgulescu dupa Zotta si de mina pusa de Badoi pe Helesteanu la Petrosani. Au uitat suspendarea de un an primita de Balaci dupa ce l-a lovit cu gheata pe Aron Huzu.