Barbatii casatoriti fac mai putine treburi casnice decat cei care traiesc in concubinaj, potrivit unui studiu realizat de o mare universitate americana in 28 de tari occidentale, la care au participat 17.000 de persoane, informeaza AFP, citata de Med
Barbatii casatoriti fac mai putine treburi casnice decat cei care traiesc in concubinaj, potrivit unui studiu realizat de o mare universitate americana in 28 de tari occidentale, la care au participat 17.000 de persoane, informeaza AFP, citata de Mediafax.


TREABA SERIOASA. Ancheta care va fi publicata in editia din luna septembrie a Journal of Family Issues, realizata de sociologul Shannon Davis de la Universitatea George Mason din Virginia, estul Statelor Unite, a scos la iveala faptul ca institutia casatoriei modifica diviziunea treburilor casnice, chiar si in cuplurile casatorite care spun ca respecta principiul egalitatii intre sexe. "Casatoria pare a fi o institutie care are un efect traditionalist asupra cuplurilor, chiar si pentru cei care sunt de parere ca femeia este egala barbatului", a explicat Davis.


DIVIZIUNEA MUNCII. Studiul, realizat in 28 de tari, printre care se numara Australia, Brazilia, Franta, Germania, Rusia, Suedia, Marea Britanie, Israel si Statele Unite, indica faptul ca "in multe tari cuplurile sunt influentate de aceiasi factori cand este vorba de a decide cine face treburile casnice", a spus sociologul. Potrivit lui Davis, "acesta este modul prin care societatea a definit semnificatia casniciei care schimba comportamentele".

Rezultatele anchetei nu indica daca diviziunea treburilor casnice in cuplurile care traiesc in concubinaj se schimba dupa oficializarea casatoriei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.