Asociatia “Solidaritatea pentru libertatea de constiinta” cere ministrului educatiei si cercetarii sa interzica slujbele religioase la festivitatile de deschidere a noului an scolar. Aceasta cerere are drept cauza faptul ca organizarea d
Asociatia “Solidaritatea pentru libertatea de constiinta” cere ministrului educatiei si cercetarii sa interzica slujbele religioase la festivitatile de deschidere a noului an scolar. Aceasta cerere are drept cauza faptul ca organizarea de asemenea manifestari religioase au devenit mai mult obligatorii.

“Aceste slujbe au loc in prezenta elevilor si cadrelor didactice si, ca urmare, ele au un caracter de obligativitate. Or, libertatea de constiinta, garantata de articolul 29 din Constitutia Romaniei, implica si dreptul de a nu fi supus unui mesaj religios sau unor presiuni de natura religioasa. Prin obligarea elevilor de a participa se aduce atingere unui drept fundamental al celor care sunt de alta religie sau confesiune sau care nu impartasesc nici o credinta”, se arata in adresa asociatiei trimisa ministrului educatiei, Cristian Adomnitei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.