Incepand cu 2008 elevii nu vor mai sustine teste nationale. Admiterea in clasa a IX-a, pentru anul scolar 2008-2009, se va face pe baza rezultatelor la cele trei sau patru (in cazul minoritatilor) teze cu subiect unic, sustinute semestrial, si a medi
Incepand cu 2008 elevii nu vor mai sustine teste nationale. Admiterea in clasa a IX-a, pentru anul scolar 2008-2009, se va face pe baza rezultatelor la cele trei sau patru (in cazul minoritatilor) teze cu subiect unic, sustinute semestrial, si a mediei claselor V-VIII. Pentru elevii care vor intra in aceasta toamna in clasa a VIII-a, la inceputul lunii septembrie va fi emis un ordin de ministru prin care testele nationale vor fi eliminate. Numai sistemul de admitere in clasa a IX-a se va schimba, metodologia de sustinere a examenului de Bacalaureatul fiind asemanatoare cu cea de anul acesta.


PARERE. Cristian Adomnitei (foto) a declarat ca nu este de acord cu testele nationale. "Am fost mereu impotriva testelor nationale, il consider un examen anacronic. Cred ca un copil de 14 ani nu este inca pregatit din punct de vedere psihologic pentru un examen atat de important, care il marcheaza pe viata." Intrebat ce se va intampla daca va fi destituit, mai cu seama ca in aceste zile PSD pregateste o motiune de cenzura in care va fi abordata si problema invatamantului, Adomnitei a raspuns: "Cat timp voi fi ministru nu vor mai fi teste nationale. Mai departe nu pot sa raspund pentru ce vor face cei care vor veni dupa mine".


AJUTOR. Aceasta masura a venit in ajutorul elevilor, mult prea fragezi pentru a sustine un asemenea examen, dar si a parintilor, care in aceasta situatie nu au cum sa verifice cunostintele copiilor. Astfel parintele se poate implica direct in educatia celor mici si ii poate indruma atunci cand notele la teze sunt nesatisfacatoare. (Alina Gavrila)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.