Loteria Romåna a fost, ieri, la un pas de a anula sute de mii de bilete perfect valabile si a crea, astfel, o isterie nationala din cauza conditiilor meteorologice defavorabile, ce au impiedicat centralizarea datelor

Desi fara nici o vina, numerosi romåni s-ar fi putut trezi cu biletele, fie ele si cåstigatoare, anulate, caci o astfel de situatie a fost prevazuta in Regulament

O alta varianta ar fi fost aceea a decalarii extragerii, insa aceasta nu ar fi putut fi aplicata deoarece ar fi dat peste cap programul TVR

Peste doua milioane de jucatori au bifat aproximativ 7,3 milioane de variante, adica jumatate din numarul celor posibile

Incasarile Loteriei s-au apropiat de 10 milioane de euro, adica aproape cåt marele pot pus in joc

OTV + Stelian Ogica au insemnat 0 cåstig, doar doua numere din „Marele Bilet“ fiind extrase

Biletul cåstigator s-a jucat la Agentia 10 din Calarasi, Claudiu Munteanu urmånd sa intre in posia premiului de 10,5 milioane de euro.

Sute de mii de bilete jucate la 6/49 au fost la un pas de a fi anulate, ieri, deoarece conditiile meteorologice defavorabile au intarziat centralizarea datelor. Aceasta s-a incheiat la cateva minute dupa 16, cu doua ore mai tarziu decat se anticipase. Per total, s-au jucat peste 2,25 milioane de bilete, insumand aproximativ sapte milioane de variante, adica jumatate din numarul celor posibile. Impatimiti sau amatori, romani sau straini, jucatorii au cheltuit, per total, 9,67 milioane de euro, adica aproape cat marele pot. OTV-istii au jucat un bilet in valoare de 452.000 RON, ce insumeaza peste o suta de mii de variante. Matematic vorbind insa, sansele lor de castig sunt de 0,73%.

Atrasi de mirajul celor zece milioane de euro, fie ei impatimiti sau amatori, romani sau straini care au trecut granitele pentru a baga la 6/49, jucatorii au adus companiei incasari de 9,671 milioane de euro. Cu alte cuvinte, incasarile Loteriei Romane au fost, in aceasta saptamana, aproape la fel de mari ca potul pus in joc: 10,499 milioane euro. Cele 2.251.031 bilete jucate au insumat 7.308.858 variante, adica mai putin de jumatate dintre cele 13.983.816 posibile. Asa cum spuneam, la categoria I au fost pusi in joc 10.499.477 euro, la a II-a - 773.727, iar la cea de-a III-a - 1.160.590 euro.

Centralizarea datelor s-a incheiat abia la 16.06, cu doua ore mai tarziu decat era anticipat. La zece minute dupa ora 15, 35 dintre cele doua mii de terminale nu reusisera sa transmita, sub nici o forma, datele.
Presedintele Loteriei Romane, Liliana Ghervasuc, a admis ca daca extragerea ar fi avut loc la ora 16, numeroase bilete altminteri valabile ar fi fost anulate, pe motiv ca centralizarea acestora nu ar fi putut fi efectuata in timp util. Ceea ce ar fi putut genera o adevarata isterie, mai ales daca printre biletele anulate s-ar fi numarat si cel castigator!

OTV-istii au sanse de 0,73%
OTV-istii au jucat si ei, asa cum au anuntat. Au depus un singur bilet conceput cu ajutorul celebrului Stelian Ogica, pe spatele caruia a fost mentionat numele lui Luis Lazarus, pentru care au achitat 452.298 RON. Biletul a fost jucat la agentia din sediul Companiei Nationale Loteria Romana, iar casiera a avut nevoie de mai bine de o jumatate de ora pentru a numara banii. La campul A al biletului au bifat 23 de numere, iar la B si la C - cate 12. Per total, au acoperit 102.