A devenit deja o situatie de normalitate ca dupa zilele arzatoare de canicula sa urmeze furtuni si vijelii. Sambata si duminica acestea au lovit judetele Suceava, Cluj, Harghita, Brasov si Mures.

Ploile torentiale de la sfarsitul saptamanii au lasat in urma prapad si la Suceava. Puhoaiele au lasat zeci de localitati fara curent electric, au inundat zeci de gospodarii si au lasat izolati aproape 1.500 de oameni. Din pacate, apele au luat si o viata, un tanar de 19 ani murind in conditii tragice. Catalin Letcan, din comuna suceveana Moldova Sulita, a plecat in noaptea de sambata spre duminica cu masina catre discoteca. Din cauza puhoaielor, portiunea de drum comunal care traversa un parau din comuna a cedat sub greutatea masinii, tanarul cazand in apa. Lovindu-se in urma cazaturii, tanarul nu a mai putut iesi din masina, fiind gasit a doua zi dimineata fara suflare. Apele au creat probleme mari si in comuna Moldovita. Aici, ploile abundente din cursul zilei de sambata au provocat inundarea unui pod de pe DJ 176, accesul catre satele Argel si Rasca fiind blocat. Din cauza inundarii podului, 1.400 de persoane din cele doua sate au ramas izolate.

Incendii provocate de trasnete in Harghita
In Harghita, douasprezece localitati au ramas fara energie electrica dupa ce trasnetele au lovit si avariat posturile de transformare. Fulgerele au afectat trei linii de medie tensiune si 57 de posturi de trasformare. Potrivit dispecerului de serviciu de la Electrica Miercurea Ciuc, s-a intrerupt alimentarea cu curent electric a liniilor de tensiune care fac legatura intre Miercurea Ciuc si Sansimion, precum si cea care leaga statiunea Tusnad de comuna Tusnad Sat.
Furtuna a inceput la miezul noptii de sambata spre duminica si s-a manifestat violent, cu tunete, fulgere si, pe alocuri, caderi de grindina. Cantitatile de precipitatii au fost insemnate. S-au inregistrat 62,7 litri pe metrul patrat la Miercurea Ciuc. Descarcarile electrice au provocat sapte incendii: au ars sase grajduri, iar in comuna Sanmartin a ars si o casa in care, din fericire, nu era nimeni, proprietarii fiind plecati in strainatate.

Masini luate de viituri in Brasov