Daca duminica viitoare ar fi alegeri pentru Parlamentul European, PD le-ar castiga cu 37,1 % din voturi, se arata in ultimul sondaj realizat de Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie (ATLE). Sondajul mai releva ca democratii ar fi ur
Daca duminica viitoare ar fi alegeri pentru Parlamentul European, PD le-ar castiga cu 37,1 % din voturi, se arata in ultimul sondaj realizat de Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie (ATLE). Sondajul mai releva ca democratii ar fi urmati de PSD cu 24,1% din optiunile de vot. Ar urma PNL cu 9,8 %, PNG cu 6,7 %, PRM cu 6,1 %, UDMR cu 5,4 % si abia dupa PLD cu 3,6 % si PC cu 3,1 %. Pe de alta parte, in cadrul aceluiasi sondaj ATLE se mai arata ca opiniile romanilor cu privire la cea mai competenta formula de guvernare pentru a conduce Romania dupa aderarea la Uniunea Europeana sunt impartite. Astfel, pe primele doua locuri in optiunea romanilor se afla doua variante de guvern unipartid format de PD (14,5 %) sau de PSD (14,3 %).
Insa, pe locul trei respondentii sondajului ATLE, in proportie de 11,9 %, au ales varianta unei coalitii PD-PSD. In alta ordine de idei, daca s-ar organiza alegeri prezidentiale, castigatorul ar fi Traian Basescu, care ar obtine 32 % din voturile electoratului. In sondajul ATLE el e urmat de Mircea Geoana cu 11,9% si de Gigi Becali cu 9,9 %.


Tokes, al doilea europarlamentar pe listele UDMR
Sondajul ATLE a mai avut in vedere si listele partidelor pentru europarlamentare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.