Dragos Serafim, primarul comunei Cristian, judetul Brasov, a fost amendat de inspectorii Autoritatii Nationale de Restituire a Proprietatilor (ANRP) cu suma de 20.000 de lei. Aceasta deoarece Comisia locala de fond funciar, pe care o conduce, a refu
Dragos Serafim, primarul comunei Cristian, judetul Brasov, a fost amendat de inspectorii Autoritatii Nationale de Restituire a Proprietatilor (ANRP) cu suma de 20.000 de lei. Aceasta deoarece Comisia locala de fond funciar, pe care o conduce, a refuzat sa retrocedeze 144 de hectare catre etnicii sasi care si-au identificat terenurile si, totodata, fiindca a tergiversat aplicarea legilor fondului funciar pe teritoriul comunei pe care o conduce.

Oficialii ANRP au fost sesizati, in urma cu cateva zile, de catre subprefectul Szakal Andras, ca la Cristian nu se aplica legea fondului funciar. Acesta din urma obtinuse, in urma mai multor runde de negocieri, 144 de hectare de la Institutul pentru Pajisti Magurele, cu scopul expres de a fi restituite. Loturile urmau sa revina cetatenilor care nu au primit nici un metru patrat de teren, dar membrii Comisiei din Cristian au refuzat sa-l imparta, motivand ca acesta s-ar cuveni altor cetateni, care au primit suprafete reduse de terenuri revendicate. Szakal povesteste faptul ca in urma cu aproximativ doua saptamani a avut o serie de negocieri cu membrii comisiei de la Cristian si cu primar ul comuniei, promitandu-i-se ca loturile vor fi restituite sasilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.