Cantareata Loredana Groza este urmatoarea concurenta in competitia 'Sex Bomb Gardianul>>, in urma careia cea care va primi cele mai multe voturi din partea cititorilor va fi aleasa „cea mai sexy vedeta din Romania“ si va conduce „G
Cantareata Loredana Groza este urmatoarea concurenta in competitia 'Sex Bomb Gardianul>>, in urma careia cea care va primi cele mai multe voturi din partea cititorilor va fi aleasa „cea mai sexy vedeta din Romania“ si va conduce „Gardianul“ pentru o zi.

Loredana Groza este urmatoarea vedeta din Romania care completeaza lista „Sex Bomb Gardianul“, competitie in urma careia cititorii pot alege cea mai sexy prezenta feminina din tara noastra. In urma voturilor primite, castigatoarea va fi numita director al ziarului nostru pentru o zi. Asadar, puteti accesa stirea pe www.gardianul.ro si tot acolo va puteti exprima preferintele in materie de vedete preferate din Romania.

Loredana este intr-o schimbare continua, pornind de la infatisare si pana la stilul muzical. A fost chiar numita „Madonna Romaniei“. Loredana Groza si-a manifestat calitatile in diverse domenii - o buna interpreta e, longevitate muzicala are din plin, stie sa fie originala, chiar imitand-o pe Maria Tanase, are o inima mare si este neinfricata, alegand drept locatie pentru un recital un penitenciar din Prahova. Lori a inceput sa cante de pe la varsta de 3 anisori si a cantat pe tot parcursul scolii si liceului. La 14 ani a participat la o preselectie televizata, la un concurs de „Cantarea Romaniei“ in Focsani, unde a fost remarcata de Dumitru Morosanu si Jold Kerestely, care au chemat-o la Bucuresti sa participe la „Steaua fara nume“, desi avea o varsta prea frageda, varsta minima acceptata fiind 17 ani. La 16 ani, in 1986 a participat la Festivalul de Muzica Usoara de la Mamaia, unde a castigat trofeul cel mare, fiind cea mai tanara participanta si cea mai tanara castigatoare a premiului cel mare de la Mamaia. Chiar daca principala sa preocupare era muzica, Lori era si o eleva silitoare, participand la mai toate olimpiadele scolare, de unde se intorcea de fiecare data cu premii importante. Pentru meritele sale, a fost numita comandanta de unitate. Fiind pasionata si de poezie, este acceptata in cenaclul literar „Sburatorul“ sub indrumarea poetului Isbasescu. A studiat vioara timp de 8 ani (de la varsta de 6 ani pana la varsta de 14 ani) si a urmat cursuri de balet. Cu toate ca a castigat locul I pe tara la olimpiada de limba romana, Loredana a urmat Liceul de Matematica si Fizica din Onesti, orasul natal, unde a fost admisa cu nota 9,95.

Primul album, vandut intr-un milion de exemplare
In 1987, la un Festival de Muzica de la Costinesti, l-a cunoscut pe celebrul compozitor Adrian Enescu. Dupa mai multe teste si dupa prima piesa compusa pentru Loredana, „O inima de 16 ani“, compozitorul a hotarat ca cea mai buna solutie pentru colaborare ar fi un album pe care sa-l realizeze impreuna. La acest material discografic s-a produs primul videoclip si printre primele clipuri din Romania. Astfel, s-a nascut primul album, in 1988, „Buna seara, iubito“, in duet cu Ion Caramitru. Piesa a fost interzisa sase luni, din cauza versurilor socante, puternice, prea directe pentru acele vremuri. Desi nu a fost difuzat pe postul de televiziune, albumul a avut un succes fulminant, fiind vandut in peste 1 milion de exemplare. Urmatorul album a aparut un an mai tarziu purtand semnatura lui Adrian Enescu si Lucian Avramescu, „Un buchet de trandafiri“, care de asemenea a fost un succes de proportii. In 1992 a castigat premiul Festivalului de la Bucuresti cu o piesa a lui Pechea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.