Sambata si duminica, mii de ieseni s-au inghesuit la cateva slujbe la care a participat si Inalt Prea Sfintia Sa Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. La o biserica din Iasi, cei peste trei mii de oameni adunati au scandat „Daniel-Patria
Sambata si duminica, mii de ieseni s-au inghesuit la cateva slujbe la care a participat si Inalt Prea Sfintia Sa Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. La o biserica din Iasi, cei peste trei mii de oameni adunati au scandat „Daniel-Patriarh!“.

Sambata si duminica, mii de ieseni s-au inghesuit la slujbele oficiate de Inalt Prea Sfintia Sa Daniel, mitropolitul Moldovei si Bucovinei. La o biserica din Iasi, peste trei mii de oameni au fost prezenti pentru a-l vedea si asculta pe actualul loctiitor al Patriarhului, unul dintre pretendentii la inalta functie pe care a ocupat-o fostul Patriarh Teoctist.

Sosit cu o numeroasa suita, Mitropolitul Daniel a oficiat sambata slujba de sfintire a Bisericii „Sf. Cuvioasa Parascheva“ din parohia Focuri din Protopopiatul Harlau. La fata locului erau deja prezenti, cu mic, cu mare, locuitorii mai multor sate si comune si persoane venite in mod special din Iasi. Inca de la primele ore ale diminetii se prefigura faptul ca va fi o mare inghesuiala. De aceea autoritatile locale au luat masuri de ordine suplimentare. Pentru pastrarea or dinii, Jandarmeria Iasi a trimis, la cererea primarului din Focuri, masini cu jandarmi, jandarmi care s-au chinuit cateva ore bune sa tina multimea in frau. Multi dintre credinciosi au venit cu noaptea in cap, cu trenurile sau cu autobuzele, de la zeci de kilometri pentru a-l vedea pe Inalt Prea Sfintitul. La slujba a participat un sobor de 50 de preoti si diaconi. In afara unor persoane care au lesinat din cauza caldurii si a aglomeratiei, nu s-au inregistrat incidente. In discursul sau, mitropolitul Daniel a evocat personalitatea fostului Patriarh si a cerut oamenilor sa fie curajosi in fata lipsurilor provocate de seceta. Nu a sugerat nicio clipa faptul ca si-ar dori sa ocupe functia suprema in ierarhia ortodoxa romana, dar s-a referit la faptul ca il va sluji pe Dumnezeu in continuare, in orice conditii si din orice functie. O buna parte dintre participanti au ramas si la o agapa crestina care a urmat slujbei. Duminica, mitropolitul Daniel a participat la o alta slujba de sfintire, la biserica „Nasterea Maicii Domnului“, din comuna Dobrovat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.