Ieri, in centrul orasului Oltenita a avut loc targul anual de vara.
Mii de oameni au venit la balciul care a tinut o zi intreaga, imbracati cu hainele cele mai frumoase si pregatiti de distractie. Lipsa toaletelor, a cosurilor de gunoi, a unei
Ieri, in centrul orasului Oltenita a avut loc targul anual de vara.
Mii de oameni au venit la balciul care a tinut o zi intreaga, imbracati cu hainele cele mai frumoase si pregatiti de distractie. Lipsa toaletelor, a cosurilor de gunoi, a unei ambulante sau norii de praf ridicati din pamantul uscat pe unde erau asezate gatarele cu mici nu a deranjat pe nimeni.

Mirosul de mici si bere anunta inca de la intrarea in oras ca undeva e rost de distractie. Oamenii ieseau grabiti de la biserica si se indreptau, fara exceptie, spre centrul orasului. De acolo, dupa piata, Bulevardul Republicii era transformat in strada pietonala. Cam trei sute de metri de strada plus un teren viran de la capatul ei erau ticsite de lume. De acum, mirosul se completa cu cel de vata de zahar si cu o urma de mizerie, care din lipsa de cosuri de gunoi incepea sa tapeteze strada. Micii intreprinzatori erau la poarta cu jucarii si tot soiul de plastice stralucitoare la vanzare. In jurul tarabelor zeci de gura-casa studiau ofertele kitsch-oase. Ceasuri de mana sau de perete, ventilatoare, briceaguri, scrumiere si alte tentatii, facute dintr-un plastic care parca se spargea doar cand te uitai la el. „Mai demult gaseai la balci covoare sau haine lucrate manual, icoane frumoase, oale sau alte lucruri folositoare si bune“, ne-a spus o batranica suparata ca „nu mai e ca pe vremuri“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.