Diminuarea TVA la unele produse de larga necesitate ar putea fi realizata in anul 2010, cand Romania "se va racorda celor mai multe tari europene", bugetul pentru 2008 fiind construit pe o cota de 19%, a declarat agentiei Mediafax ministrul Economiei
Diminuarea TVA la unele produse de larga necesitate ar putea fi realizata in anul 2010, cand Romania "se va racorda celor mai multe tari europene", bugetul pentru 2008 fiind construit pe o cota de 19%, a declarat agentiei Mediafax ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. "In viitor se va actiona pe diminuarea TVA la unele produse de larga necesitate. La orizontul anului 2010 ne vom racorda, probabil, celor mai multe tari europene care au reduceri de TVA pe anumite produse", a spus Vosganian. Ministrul a amintit ca masurile Guvernului de a majora in patru ani alocarile pentru educatie de la 2,4 miliarde de euro la 7,8 miliarde de euro, si de a creste sumele destinate sectorului sanitar la 5 miliarde de euro, vor lasa putine resurse pentru aceasta masura. "Sunt contributii colosale, astfel incat trebuie sa acceptam ca unele masuri pe care unii le considera legitime trebuie sa vina la timpul lor", a mentionat Vosganian. Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat la sfarsitul saptamanii ca partidul sau doreste sa introduca un proiect legislativ pentru reducerea TVA la alimentele de baza. El a subliniat faptul ca in toata Europa, cu exceptia unei singure tari nordice, se practica TVA diferentiat la alimente. Partidul Conservator a fost primul partid care a depus in Parlament un proiect de acest fel, mentionand ca "se bucura" si ca colegii pesedisti au ajuns la concluziile conservatorilor. PC a anuntat ca isi va sustine cu consecventa proiectul, care a trecut de Senat, si ca asteapta dezbaterea si in Camera Deputatilor, considerand ca nu poate fi permisa tergiversarea reducerii TVA la produsele alimentare de baza. Introducerea unei cote reduse de TVA la paine a fost enumerata de ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, printre posibilele masuri pentru prevenirea cresterii pretului, ca urmare a reducerii productiei de grau, provocata de seceta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.