Majoritatea angajatilor nu sunt de acord cu dezmembrarea Institutului Clinic Fundeni (ICF), se precizeaza in dreptul la replica semnat de dr. Constantin Nicolae Popa, managerul acestui spital.

Dezacordul conducerii ICF vizeaza proiectul d
Majoritatea angajatilor nu sunt de acord cu dezmembrarea Institutului Clinic Fundeni (ICF), se precizeaza in dreptul la replica semnat de dr. Constantin Nicolae Popa, managerul acestui spital.

Dezacordul conducerii ICF vizeaza proiectul de infiintare a Institutului de Boli Renale pe platforma Fundeni. Declaratia a fost facuta de prof. dr. Ionel Sinescu intr-un interviu publicat de Jurnalul National.

In dreptul la replica se mentioneaza printre altele ca "performantele se apreciaza prin indicatori obiectivi ce pot fi comparati. Ei sunt cumulativi, sunt calitativi si cantitativi si reflecta toate rezultatele inclusiv medicale, financiare, organizatorice. Centrul de Urologie este incorect si subiectiv apreciat ca fiind «cel mai performant» din ICF. In acest sens pledeaza cel putin trei argumente obiective:

1 NU are cel mai mare numar de pacienti internati pe an din ICF, resursele financiare fiind direct proportionale cu acest indicator.
2 Urologia, ca si alte specialitati chirurgicale, consuma mult mai multi bani comparativ cu specialitatile cu profil medical, lucru de altfel firesc prin specific.
3 Numarul de operatii pe un semestru este de pana la 3.000. Indicele de complexitate al cazurilor este cuprins intre 0.4 si 1.0, nefiind un indice performant si de el depinzand finantarea unei sectii.

Divizarea spitalului ar insemna (oferim doar foarte putine argumente din cele existente):
existenta pe acelasi etaj sau pe etaje intercalate a doua spitale;nemultumirea pacientilor prin cresterea procedurilor birocratice; sistarea activitatii si finantarii ICF pe o perioada lunga de timp.incapacitatea utilizarii structurilor comune: radiologie, laboratoare, camere garda urgente, anatomie patologica etc.
Intr-o sedinta a Comitetului Director al ICF din 08.08.2007 s-a votat in unanimitate impotriva scindarii datorita gravelor prejudicii suportate de bolnavi si intregul institut. Marea majoritate a sefilor de sectii, laboratoare si medicii spitalului nu au fost de acord cu dezmembrarea, existand memorii semnate cu motivatiile lor".
Dr. Constantin Nicolae Popa
Manager Institutul Clinic Fundeni



Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.