In urma unei monitorizari legate de standardele de calitate ale hainelor importate de Noua Zeelanda, din China s-a descoperit ca in unele cazuri concentratiile admise de formaldehida erau depasite de 900 de ori, scrie Financial Times.


In urma unei monitorizari legate de standardele de calitate ale hainelor importate de Noua Zeelanda, din China s-a descoperit ca in unele cazuri concentratiile admise de formaldehida erau depasite de 900 de ori, scrie Financial Times.


Cunoscuta ca "Imperiul" pirateriilor si falsificand orice, de la ace de gamalie pana la rachete spatiale, China nu pare a avea mai nou multe scrupule nici in ceea ce priveste compozitia chimica a materialelor din care produce bunurile exportate pe majoritatea pietelor lumii in cantitati industriale. Dupa episodul retragerii de pe piata a 18 milioane de jucarii produse in China pentru firma Mattel saptamana trecuta, deoarece concentratiile de plumb din vopseaua utilizata depaseau limitele admise, o surpriza cu iz de formaldehida vine din Noua Zeelanda, dupa cum relateaza prestigiosul Financial Times. In cadrul unei proceduri de verificare a standardelor de calitate a importurilor de textile din China, expertii din Noua Zeelanda au anuntat ca au descoperit concentratii din aceasta substanta ce depaseau si de 900 de ori dozele admise. Substanta este incadrata in categoria celor toxice pentru om.


DE NOAPTE. Unul din retailerii neozeelandezi, The Warehouse, a retras de pe piata pijamalele facute in China pe care le comercializa in magazinele sale, deoarece doi copii suferisera arsuri severe in momentul in care flanelele lor de noapte luasera foc. "Sectorul textil este o parte mult mai importanta a exporturilor chinezesti, astfel ca acest lucru va fi un motiv de ingrijorare pentru autoritati", a comentat pentru Financial Times economistul Mark Williams. Din totalul exporturilor Chinei, textilele reprezinta 13 procente. In ciuda scandalurilor legate de standardele de calitate ale produselor chinezesti, comisarul european pentru Comert, Peter Mandelson, a declarat ca acuzatiile ce se aduc produselor chinezesti sunt false.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin