PUNCTUL PE EI
Scandalul de la Steaua a cotropit media. Gigi Becali a turnat turnesol in lumea fotbalului. Reactiile emotionale au sapat sant adanc intre sustinatorii lui Hagi si cei care cautioneaza actiunea patronului din Ghencea. Desi pozitionarea combatantilor
pare ferma, discursurile pro si contra devin nuantate, sunt argumentate mai mult sau mai putin obiectiv.

Meseriasii fotbalului se alatura neconditionat lui Hagi. Unii dintre acestia deconteaza firesc relatia de prietenie cu Gica. Cei care actioneaza in afara oricarui subiectivism invoca apararea unui principiu fundamental: deciziile din vestiar apartin in exclusivitate antrenorului.

Patronii platesc tribut solidaritatii de clan. Isi apara privilegiile create de bogatia lor. Sustinerea scopului comun este nuantata doar de nivelul de cultura al fiecaruia dintre ei.

Nu au pierdut ocazia inscrierii la cuvant nici micii profitori. Exemplul lui Mihai Stoica este edificator. El a intuit sustinerea de care se bucura Hagi din partea unui numar foarte mare de suporteri si i s-a alaturat acestuia in speranta recastigarii sustinerii "populare" pe care o pierduse cand a plecat de la Steaua. Daca ar fi luptat
singur impotriva lui Gigi Becali ar fi pierdut neconditionat. Langa Hagi mai are o sansa.

Toate aceste reactii fac abstractie de o chestiune fundamentala. Motivul conflictului. Cheia e la Gigi Becali, dar el nu doreste sa spuna adevarului pe nume. Prefera minciuna conform careia finul Mirel Radoi este folosit in echipa pe un post care nu-i convine. In realitate, Gigi Turnesol are un mare of. Conflictul cu verii Giovani si Victor este adanc si ireconciliabil. El nu l-a vrut neaparat pe Hagi antrenor la Steaua. L-a vrut in tabara sa si departe de veri. Ultimele mutari de la Steaua si aversiunea lui Gigi fata de veri au fost exploatate diabolic de sfatuitorii care nu-l agreeaza pe Hagi. Ei au picurat in mintea patronului informatii care au alimentat ideea tradarii. Transferul lui Rada a insemnat profit pentru Gica Popescu, apropiat al verilor. Transferul lui Plesan a insemnat profit direct pentru veri. De atunci, Gigi Becali a inceput sa vada in cei doi fotbalisti si in Hagi instrumente ale Diavolului. Plesan a fost "rezolvat" de accidentare, pe Rada il vrea in afara echipei, lui Hagi ii va face zile fripte pana ce acesta va pleca. Abia atunci Gigi Becali va avea din nou liniste.