Cifra de afaceri a celor sase hoteluri de lux din Capitala inregistrata anul trecut a fost cu 8% mai mare decat in 2005, ajungand la 335 de milioane de lei (95 de milioane de euro), potrivit rezultatelor transmise Ministerului Economiei si Fina

Cifra de afaceri a celor sase hoteluri de lux din Capitala inregistrata anul trecut a fost cu 8% mai mare decat in 2005, ajungand la 335 de milioane de lei (95 de milioane de euro), potrivit rezultatelor transmise Ministerului Economiei si Finantelor (MEF). In functie de profitul obtinut, a fost realizat un top al hotelurilor. Ca si in 2005, anul trecut pe primul loc s-a mentinut JW Marriott, cu o cifra de afaceri de 37 de milioane de euro, in crestere cu 6% fata de 2005, si un profit net de 14,7 milioane de euro. Locul doi in clasament a fost ocupat de Athenee Palace Hilton, care a realizat o cifra de afaceri de 19 milioane de euro, cu circa 2% peste nivelul din 2005, si un profit net de aproape 4,2 milioane de euro, in scadere cu 6%. Urmatoarele locuri sunt ocupate de Howard Johnson Grand Plaza, Crowne Plaza, Casa Capsa si Intercontinental. Din mai 2007 a fost inaugurat in Bucuresti cel de-al saptelea hotel de cinci stele, Carol Parc Hotel, situat pe Dealul Filaret.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.