Top - Cele mai frecvente zece temeri Nu am experienta, de ce m-ar angaja? Am fost dat afara, cum sa explic asta? CV-ul meu e sub orice critica. Sunt trei dintre cele mai frecvente temeri cu care are de-a face un tanar care is
Top - Cele mai frecvente zece temeri Nu am experienta, de ce m-ar angaja? Am fost dat afara, cum sa explic asta? CV-ul meu e sub orice critica. Sunt trei dintre cele mai frecvente temeri cu care are de-a face un tanar care isi cauta un loc de munca. "Cautarea unui loc de munca poate fi o experienta stresanta. Cu cat perioada de cautare este mai lunga, cu atat stresul si confuzia cresc", sustin expertii de la www.employmentdigest.net. Pe langa cele trei enumerate mai sus, nervozitatea in timpul interviurilor este inca una dintre temerile care le pun probleme candidatilor. Panica la gandul ca nu ai un loc de munca si ca economiile se vor termina inainte sa gasesti de lucru se situeaza intre primele zece frici ale viitorilor angajati.   RATEURI. Unele persoane se sperie de oscilatiile pietei de resurse umane, care de multe ori este saturata cu specialisti din diverse domenii. Cel mai greu este pentru proaspetii absolventi. Dupa cateva rateuri, multi ajung sa creada ca nu exista nici o companie care sa aiba nevoie de ei. "Sa-ti gasesti primul loc de munca poate fi cel mai dificil lucru in cariera", este de parere employmentdigest.net. De la un numar de refuzuri din partea angajatorilor, unii ar trebui sa se gandeasca sa-si scoata in fata calitatile pe care nu le-au considerat pana atunci atuuri.   "Am trimis CV-ul peste tot, fara succes", se gandesc multi. Fals: optiunile in cariera sunt practic nelimitate in viata. Uneori se adevereste proverbul "unde dai si unde crapa". Altii se tem de recomandarile proaste sau de un eventual cazier judiciar. Sfatul este: nu intrati in amanunte, dar nu ascundeti adevarul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.