Desi i s-a dat de inteles ca Basescu nu-l va numi premier, Mircea Geoana insista: isi face program de guvernare. Chiar si asa, premierul Tariceanu nu da semne ca si-ar simti amenintata pozitia si il acuza pe Geoana ca incearca "marea cu degetul".
Desi i s-a dat de inteles ca Basescu nu-l va numi premier, Mircea Geoana insista: isi face program de guvernare. Chiar si asa, premierul Tariceanu nu da semne ca si-ar simti amenintata pozitia si il acuza pe Geoana ca incearca "marea cu degetul".

Mircea Geoana este din ce in ce mai hotarit. Dupa ce marti a anuntat, la Bran, ca va depune motiune de cenzura si va darima guvernul Tariceanu. Dupa ce miercuri a incercat sa-i convinga pe ceilalti actori politici ca vorbeste serios. Si mai ales dupa ce joi s-a autopropus, din inima Zalaului, pentru functia de prim-ministru. Vineri, Geoana a declarat, la Baia Mare, ca isi pregateste programul de guvernare. Pina la finalizarea acestuia, PSD nu va negocia cu nimeni. "Nu vom intra in nici o discutie cu un alt partid politic inainte de inceputul sesiunii parlamentare, pentru ca pina atunci intregul partid lucreaza la definitivarea ofertei noastre de guvernare si la proiectele care vor reprezenta baza discutiei noastre transparente cu toate celelalte partide politice, inclusiv cu presedintele Romaniei", a spus liderul PSD, citat de MEDIAFAX.

Cum reactia Cotroceniului la formula Geoana premier venise inca de joi - consilierii prezidentiali Cristian Preda si Sebastian Lazaroiu au transmis, in cor, un "Nu!" categoric -, liderul PSD a insistat astazi pe ideea ca se va consulta cu Traian Basescu si a lasat doi colegi mai mici in grad de la PSD sa se razboiasca cu sfetnicii presedintelui.

Din programul de guvernare pe care Geoana vrea sa-l puna si pe masa presedintelui nu va lipsi legea de reducere a TVA pentru alimentele de baza. Si nici proiecte legate de pensionari, de agricultori si de resurse "cheltuite inteligent si eficient pentru sanatate". Plus un pact national pentru educatie. Iar PSD nu este pregatit doar pentru guvernare. Mircea Geoana a spus, tot vineri, ca social democratii sint gata oricind de alegeri anticipate. Dar ca ar fi pacat sa se faca acum, inainte de a se adopta sistemul de vot uninominal. In ciuda amenintarilor din ce in ce mai consistente din partea PSD, premierul Tariceanu nu da semne ca se simte amenintat. Liderul PNL a declarat, vineri, la Neptun, in prima reactie oficiala de dupa anuntul social democratilor, ca toata aceasta zarva politica il intereseaza prea putin. Totusi, putin s-a enervat pe partidul care l-a ajutat sa ramina in Palatul Victoria. "Ei sint preocupati numai cum sa ajunga la putere, pentru ca au fost numai la putere. PSD dovedeste ca este in stare sa gindeasca o miscare, dar nu si pasul doi si trei", a declarat Tariceanu, care crede, totodata, ca PSD si Geoana nu fac decit sa incerce "marea cu degetul".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin