• Muzica

PLUS

Cel de-al treilea album de studio al trupei - surprinzator - australiene Architecture in Helsinki, lansat la inceputul acestei saptamini, este una dintre cele mai contagioase aparitii discografice din ultima vreme. „Places Like This" este, de fapt, o lunga serie de jocuri la care te invita numerosii instrumentisti. Un amestec de pop, indie, electro, versuri ironice, sau, dimpotriva, lejere ori absurde, sint citeva dintre indiciile acestui album - exercitiu de la Architecture in Helsinki.

MINUS

Majoritatea topurilor de muzica romaneasca parca tin cu tot dinadinsul sa se diferentieze cit mai putin de cele de acum citiva ani buni si sa ignore schimbarile de pe piata de muzica din alte tari. In timp ce multi artisti incearca sa schimbe registrul si sa tina pasul cu gusturile publicului, majoritatea pieselor dance si chiar multe ale trupelor rock din Romania vin parca dintr-o bula atemporala, care functioneaza dupa o singura regula: cu cit mai anost, cu atit mai sus in top.

• Gadgets

PLUS

Castile Bone Conduction Headphone Vonia EZ-4200P arata ca niste casti obisnuite si au aceeasi functie. Cu toate acestea, nu trebuie puse pe urechi, ci pe oasele fetei, cam in dreptul pometilor. Pentru ca ele transforma undele sonore in vibratii mecanice, transferind astfel sunetul catre urechea interna prin intermediul oaselor craniene. Unul dintre avantajele acestui produs este acela ca nu mai oboseste atit de mult timpanele si previne astfel pierderea auzului.

MINUS

Puke Saber arata ca o lanterna normala. Doar ca in vreo citiva ani va fi folosit de catre politie pe post de arma neletala. Are la baza un sistem optic creat de Bob Lieberman si Vladimir Rubtsov, care consta intr-o sursa de lumina ce, odata intrata in contact cu ochiul, provoaca ameteala, greata si, dupa cum ii spune si numele, voma. Folosirea unor astfel de procedee, desi poate evita incidente mai grave, il pune pe vinovat intr-o postura degradanta.

• Lux

PLUS

Avionul fara tavan Airbus A340-500 e cu siguranta unul dintre cele mai hot aeronave scoase de compania Emirates. Descrierea e, totusi, improprie si se datoreaza faptului ca tavanul avionului e mascat de ecrane care asigura un fundal cu cer instelat si luna plina pe timp de noapte si bolta senina pentru zborurile de zi. Acest sistem, precum si alte facilitati ultramoderne incadreaza aeronava in clasa produselor de lux.

MINUS

Nici cei mai excentrici dintre miliardarii lumii nu au considerat „hot" desertul in valoare de 14.500 $ din meniul unui restaurant din Sri Lanka. Ceea ce ar fi trebuit sa transforme aceasta prajitura intr-unul dintre cele mai rafinate si dezirabile deserturi este o aquamarina de 80 de carate, servita cu un sos de ciocolata. Desi cei de la „Forbes" au inclus-o pe lista celor mai scumpe deserturi, nimeni, pina acum, n-a inghitit piatra pretioasa in sos de ciocolata si nici ideea ca ar fi, in vreun fel, „hot".