COVASNA - Daramarea, pe saptamana viitoare Ieri urma sa fie inlaturat panoul "Tinutul Secuiesc", amplasat de autoritatile locale in urma cu trei zile la granita dintre Covasna si Brasov. Operatiunea a fost amanata temporar de ministrul Transpo
COVASNA - Daramarea, pe saptamana viitoare Ieri urma sa fie inlaturat panoul "Tinutul Secuiesc", amplasat de autoritatile locale in urma cu trei zile la granita dintre Covasna si Brasov. Operatiunea a fost amanata temporar de ministrul Transporturilor. Sambata expira termenul de gratie de 24 de ore acordat Consiliului Judetean pentru inlaturarea acestui panou care nu respecta pozitia prevazuta in autorizatie. Vicepresedintele Consiliului Judetean Covasna, Vajda Lajos, afirma ca nici alte panouri publicitare montate pe marginea drumurilor, cum ar fi cele din benzinarii, nu respecta distantele, dar nimeni nu se leaga de ele, prin urmare nici cel cu "Tinutul Secuiesc" nu va fi inlaturat de autoritatile locale.   TEMPORAR. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a revocat temporar ordinul de daramare, declarand ca actiunea va avea loc la inceputul saptamanii viitoare, cand vor fi indepartate toate panourile amplasate ilegal, pe toate drumurile nationale din tara, potrivit Realitatea TV. Panoul de aproape zece metri patrati, pe fundalul caruia apare o poarta secuiasca sculptata in lemn, doi tineri imbracati in costume populare maghiare si denumirea "Tinutul Secuiesc" in limbile maghiara, romana si engleza, a fost inaugurat joi, in localitatea Chichis.   CONTROVERSA. Potrivit conducerii Consiliului Judetean Covasna, acesta este un "panou publicitar, de promovare turistica a zonei", si vorbeste despre specificul acesteia, insa partidele politice romanesti si mai multe organizatii civile din zona considera ca acesta reprezinta o provocare si un afront la adresa statului roman. Conducerea Drumurilor Nationale sustine ca panoul pe care a fost lipit afisul cu "Tinutul Secuiesc" nu respecta pozitia kilometrica si distanta de sapte metri de la marginea drumului, fiind cu aproape doi metri mai aproape de acesta. Panoul a fost montat cu cateva zile inaintea "Intalnirii maghiarilor covasneni de pretutindeni", care s-a desfasurat in acest week-end in mai multe localitati din judet, insa autoritatile locale au negat orice legatura cu acest eveniment.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.