Potrivit adjunctului ministrului moldovean de Interne, Valentin Zubic, suspectul este un functionar de rang inalt, cu putere decizionala, care facilita eliberarea vizelor in regim de urgenta pentru cetateni moldoveni, ale caror solicitari ajungeau la
Potrivit adjunctului ministrului moldovean de Interne, Valentin Zubic, suspectul este un functionar de rang inalt, cu putere decizionala, care facilita eliberarea vizelor in regim de urgenta pentru cetateni moldoveni, ale caror solicitari ajungeau la Ambasada printr-o filiera din care faceau parte un angajat al Filarmonicii Nationale, cercetat in stare de libertate, si directorul unei firme turistice, aflat in arest, informeaza Mediafax. Solicitarile de viza formulate de cetatenii moldoveni erau prezentate functionarului de la Ambasada Romaniei de catre sefa Serviciului de management al Filarmonicii Nationale, Agnesa Rusu, din Chisinau. Diplomatul primea documentele fara a le verifica. Zeci de cetateni moldoveni au ajuns astfel in strainatate, nici unul dintre ei nefiind repatriat. Ministrul Adrian Cioroianu a afirmat ca a cerut, printr-o nota verbala a ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti, lamuriri referitoare la diplomatul roman. Ambasada Romaniei de la Chisinau sustine ca nu a fost informata oficial despre acest caz si nu a putut face nici un comentariu. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.