Holurile caminelor Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu vor fi monitorizate de camere video.

Chiar daca studentii sibieni nu au reputatie de mari petrecareti, conducerea Universitatii de Stat "Lucian Blaga" a decis


Holurile caminelor Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu vor fi monitorizate de camere video.

Chiar daca studentii sibieni nu au reputatie de mari petrecareti, conducerea Universitatii de Stat "Lucian Blaga" a decis ca paza buna trece primejdia rea. "Am decis sa luam masura instalarii de camere video de supraveghere pentru a cunoaste mai bine care sint studentii care fumeaza pe holuri, cei care au tendinta de a distruge mobilierul sau de a murdari peretii. Casetele video ne vor ajuta si in eventualitatea in care un student este bruscat pe hol", a declarat pentru Rompres Ramona Todericiu, director general adjunct la aceasta institutie de invatamint superior. Camerele urmeaza sa fie montate pe holuri, nu si in incaperile studentilor si, cel mai probabil, vor fi functionale la inceputul noului an universitar.

Pina in prezent, in cele sapte camine ale Universitatii "Lucian Blaga" nu s-au inregistrat incidente majore in ultimii ani. Montarea sistemului de supraveghere video este mai mult o masura preventiva luata de conducerea universitatii. Pentru camerele video, Universitatea "Lucian Blaga" a anuntat ca nu va investi o suma mare, costurile fiind justificate de utilitatea sistemului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.