Biblioteca Polirom ne recomanda doua volume semnate John Kennedy Toole si Pier Paolo Pasolini. Biblia de neon John Kennedy Toole este autorul bestseller-ului international "Conjuratia imbecililor", pentru care i s-a decernat postum Premiul Pulit
Biblioteca Polirom ne recomanda doua volume semnate John Kennedy Toole si Pier Paolo Pasolini. Biblia de neon John Kennedy Toole este autorul bestseller-ului international "Conjuratia imbecililor", pentru care i s-a decernat postum Premiul Pulitzer. Romanul "Biblia de neon", publicat in 1989, a fost scris cu 35 de ani in urma, Toole nedorind niciodata sa-l incredinteze publicarii. Scrisa la varsta de numai 16 ani, intr-un stil mai retinut si mai melancolic decat acela al operei care l-a consacrat postum pe Toole, cartea este povestea maturizarii unui baiat dintr-un orasel din Mississippi. Romanul reuseste sa comunice o emotie autentica, intr-un stil simplu si direct, reprezentand o realizare uimitoare pentru varsta frageda a scriitorului. Teorema Un roman conceput in paralel cu turnarea controversatului film cu acelasi nume al lui Pasolini. In sanul unei familii instarite din Milano isi face aparitia un tanar misterios si foarte atragator, care ii seduce fizic si psihic pe toti membrii acesteia: tatal, mama, fiul, fiica si servitoarea. Apoi dispare la fel de brusc cum aparuse, lasandu-i pe toti prada unui vid existential, care ia locul vietii conformiste in care se complacusera pana atunci. Un roman alegoric despre puterea religiei, sexului sau artei de a produce o criza interioara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.