Operatiunea militara Joint Task Force-East, care va dura pina pe 22 octombrie si la care participa peste 600 de militari romani, americani si bulgari, a inceput, vineri, la baza militara de la Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta. Operatiunea are ca scop realizarea interoperabilitatii relatiilor militare dintre Romania, Bulgaria si Statele Unite ale Americii, pentru a testa capacitatile de comanda si control necesare in rotirea trupelor militare. Potrivit MEDIAFAX, antrenamentele constau in trageri cu arme de calibru mic si desanturi, precum si in misiuni de prim ajutor. Dintre cei 600 de militari participanti, 270 fac parte din Batalionul 341 Infanterie Basarabi, carora li se va adauga o "celula de raspuns" ce va asigura legatura intre partea americana si cea romana. Peste o suta de militari americani au fost dislocati pentru aceasta operatiune de la bazele Heidelberg si Baumholder din Germania si de la Vicenza, din Italia.

"Aceasta misiune importanta ne va oferi o ocazie unica de a conlucra si de a ne instrui impreuna cu aliatii nostri, precum si de a cistiga impreuna o experienta valoroasa", a precizat comandantul Joint Task Force - East, Peri Anest.

Militarii sint cazati la baza militara de la Mihail Kogalniceanu, amenajata pe durata a trei luni, cu 6 milioane de dolari, si la fosta baza a Batalionului Mecanizat "Vasile Lupu" din comuna Mihail Kogalniceanu.