Liderul PC, Dan Voiculescu, i-a trimis ieri o scrisoare liderului PSD, Mircea Geoana, legata de anuntul acestuia ca social-democratii doresc sa introduca un proiect legislativ pentru reducerea TVA la alimentele de baza.

"Proiectul de lege
Liderul PC, Dan Voiculescu, i-a trimis ieri o scrisoare liderului PSD, Mircea Geoana, legata de anuntul acestuia ca social-democratii doresc sa introduca un proiect legislativ pentru reducerea TVA la alimentele de baza.

"Proiectul de lege privind scaderea TVA de la 19% la 9% la alimentele de baza a fost depus la Senat de catre Partidul Conservator inca din data de 06.10.2005. Acest proiect a trecut de votul comisiilor, a primit vot pozitiv in plenul Senatului, fiind insa blocat la Camera Deputatilor. Tin sa subliniez ca, la momentul votului in plen, proiectul a fost sustinut si de reprezentantii altor partide, inclusiv de catre parlamentarii PSD.

Probabil ca ati fi stiut acest lucru la fel de bine ca si mine daca nu ati fi absentat la data la care s-a votat proiectul in plenul Senatului. Doresc, de asemenea, sa va aduc aminte ca lipsa de sustinere a partenerilor nostri din Coalitie fata de acest proiect a fost principalul motiv pentru care Partidul Conservator a decis sa se retraga de la guvernare. Nu ma intereseaza sa declansez o competitie pentru asumarea paternitatii unui proiect de lege care este absolut necesar multor oameni, dar tin totusi sa corectez eroarea de logica in care va plasati cand vorbiti despre posibilitatea ca PC sa se alature unui demers pe care tocmai conservatorii l-au initiat.

In acelasi timp, consider ca aprecierile dumneavoastra referitoare la «forta» PC de a transforma acest proiect in lege reflecta cel putin miopie politica, avand in vedere ca vointa si consecventa sunt conditiile esentiale pentru reusita unui astfel de demers. Pastrand viziunea dumneavoastra cantitativa, pot spune ca numarul celor care asteapta acest proiect de ani de zile este mult mai mare decat numarul de membri PSD.

Dincolo de formularile interpretabile din declaratiile dumneavoastra, salut decizia PSD de a sustine reducerea TVA la alimentele de baza. Sunt convins ca nu veti tine cont de orgolii partinice atunci cand este vorba despre interesul a milioane de oameni si ca PSD va vota in Camera Deputatilor legea PC privind reducerea TVA la alimente, scurtand astfel timpul necesar transformarii acestui proiect in lege", precizeaza Dan Voiculescu in scrisoare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.