>> In numai o saptamana, jandarmii au aplicat peste 50 de amenzi, cea mai linistita zona fiind municipiul Constanta.

>> Cele mai mari probleme continua sa fie inregistrate in statiunile din sud, in special la Vama Veche si 2 Mai.

>> In numai o saptamana, jandarmii au aplicat peste 50 de amenzi, cea mai linistita zona fiind municipiul Constanta.

>> Cele mai mari probleme continua sa fie inregistrate in statiunile din sud, in special la Vama Veche si 2 Mai.

Multi dintre turistii veniti in aceasta vara pe litoralul constantean confunda distractia cu scandalul, reusind adesea ca, sub influenta alcoolului, sa provoace incidente grave si chiar infractiuni. Jandarmii sunt cei care incearca sa evite producerea unor fapte grave si prin sanctionarea contraventionala sa asigure respectarea ordinii publice. De la inceputul anului pana in prezent, cei de la Gruparea Mobila Tomis, care actioneaza in statiunile din sudul judetului, au aplicat sute de sanctiuni contraventionale in valoare de zeci de miliarde de lei. Potrivit jandarmilor, cele mai multe amenzi au fost date pentru incalcarea normelor de convietuire sociala. In ultima saptamana, atat cei de la Grupare, cat si colegii de la IJJ care actioneaza in municipiul Constanta au aplicat peste 50 de amenzi contraventionale.
Majoritatea sanctiunilor au fost date pentru tulburarea ordinii publice, provocarea si participarea la scandaluri si conflicte deschise. De asemenea, s-au aplicat sanctiuni pentru fapte de cersetorie, adresarea de injurii si semne obscene, nesupravegherea unor animale considerate periculoase etc. Zonele in care s-au consemnat cele mai multe cazuri de tulburare a ordinii si linistii publice au fost statiunile Vama Veche si 2 Mai.
Cea mai "linistita" zona din judet pare sa fie partea turistica a Constantei, unde in ultimele sapte zile s-au aplicat "doar" 18 amenzi in valoare de 3.100 RON.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin