Dorinta senatorului sucevean Gheorghe Flutur de a promova o lege a lustratiei nu ar fi conforma cu practicile Curtii Europene a Drepturilor Omului.

psd apreciaza ca dorinta presedintelui executiv al PLD, senatorul sucevean Gheorghe Flutur,
Dorinta senatorului sucevean Gheorghe Flutur de a promova o lege a lustratiei nu ar fi conforma cu practicile Curtii Europene a Drepturilor Omului.

psd apreciaza ca dorinta presedintelui executiv al PLD, senatorul sucevean Gheorghe Flutur, de a promova o lege a lustratiei nu este tocmai conforma cu practicile Curtii Europene a Drepturilor Omului. "Eliminarea unor categorii sociale din competitia politica este un avantaj pe care ti l-ai crea intr-un mod anticonstitutional si neeuropean, iar eu consider ca este o legatura stransa intre sondajele care acorda PLD intre 2 si 4% si dorinta domnului Flutur de a-i inlatura pe competitorii politici", a declarat Ovidiu Dontu, purtatorul de cuvant al PSD Suceava. "Nu vreau aceasta lege a lustratiei pentru ca imi doresc egalitate de sanse si tratament egal in fata legii pentru toate persoanele si cred ca, prin inlaturarea unor persoane, ar fi prea usor pentru domnul Flutur sa creasca din punct de vedere politic. As vrea sa vin si eu cu propunerea ca toate partidele sa cada de acord si sa promoveze o lege prin care sa se interzica persoanelor ce fura mai mult de 40 milioane de euro sa candideze, insa mai putem discuta asupra acestei limite", a mai afirmat Ovidiu Dontu, adaugand ca s-ar putea promova un proiect de lege a "lustratiei fiscale" prin care sa se interzica si candidaturile politicienilor care au prejudiciat bugetul de stat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.