Considerat unul dintre cei mai buni regizori si scenaristi ai cinematografiei franceze, Jean-Pierre Ameris este cunoscut indeosebi pentru tehnica sa "ciudata" de a combina in cadrul productiilor sale stilul documentarului cu cel al filmului de fictiu
Considerat unul dintre cei mai buni regizori si scenaristi ai cinematografiei franceze, Jean-Pierre Ameris este cunoscut indeosebi pentru tehnica sa "ciudata" de a combina in cadrul productiilor sale stilul documentarului cu cel al filmului de fictiune. Prin pelicula din aceasta seara, Ameris spune povestea unei familii franceze in perioada de dupa al doilea razboi mondial, subliniind problemele cu care membrii acesteia se confruntau zilnic. Telespectatorul priveste totul prin ochii lui Elisabeth, un copil de numai 10 ani, care este "parasita" pe rand de membrii familiei sale: sora sa, Agnes, pleaca la Paris pentru a urma liceul, tatal este absorbit de munca sa, iar mama - o femeie casnica - isi petrece majoritatea timpului in oras, facand diverse comisioane. Elisabeth ramane in compania lui Rose, o servitoare pentru care doi plus doi fac cinci. In momentul in care gardul inalt din spatele casei care-i despartea de curtea unui azil pentru persoane cu deficiente psihice este sarit de Yvon, viata micutei se schimba. Ea il adaposteste pe "fugar" in magazia unde erau tinute bicicletele. Ii duce mancare, joaca Mikado si isi povestesc diverse lucruri despre fiecare. Elisabeth ii spune despre cat de trista este, despre lucrurile care o face fericita si despre problemele parintilor ei. Yvon devine astfel un prieten pe care fetita il cauta "de mult timp" si in acelasi timp confidentul ei, inocenta barbatului (a carui reala problema este ca gandeste ca un copil!) contrastand puternic cu severitatea (sau indiferenta?) parintilor lui Elisabeth.
Titlul original:
Je m'appelle Elisabeth

In rolurile principale:
Alba Gaïa Kraghede Bellugi, Benjamin Ramon, Stephane Freiss, Maria de Medeiros

Regia:
Jean-Pierre Ameris
Productia: Franta, 2005

Color, 90 minute


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.