Cantec de dragoste de-a lungul Dunarii" este titul sub care s-a desfasurat, in perioada 10-12 august, festivalul-concurs din Braila. La festival, care s-a desfasurat pe Esplanada Dunarii, au fost prezenti concurenti din Romania - Caras Severin, Mehed
Cantec de dragoste de-a lungul Dunarii" este titul sub care s-a desfasurat, in perioada 10-12 august, festivalul-concurs din Braila. La festival, care s-a desfasurat pe Esplanada Dunarii, au fost prezenti concurenti din Romania - Caras Severin, Mehedinti, Teleorman, Ialomita, Galati, Tulcea Constanta, Giurgiu, Braila -, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, iar castigatorii concursului au beneficiat de premii substantiale in valoare totala de 5400 de lei. "Suntem preocupati sa cunoastem repertoriul pe tema cantecului de dragoste, sa evaluam acuratetea costumelor populare din zona riverana a Dunarii. Este un bun prilej pentru noi, organizatorii, sa stabilim relatii durabile cu membrii comunitatilor care se vor prezenta la festival", ne-a declarat directoarea Centrului de Creatie si Cultura Braila, Maria Puscaciu. Candidatii au cantat live, fiind acompaniati de celebra orchestra "Lautarii", dirijata de Nicolae Botgros.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.