Primaria orasului sucevean Dolhasca nu pune in aplicare o hotarare a Curtii de Apel intr-un dosar referitor la un litigiu de munca. Invatatorul Petru Chelaru a fost eliberat din functia de referent cultural la caminul cultural din dispozitia data de
Primaria orasului sucevean Dolhasca nu pune in aplicare o hotarare a Curtii de Apel intr-un dosar referitor la un litigiu de munca. Invatatorul Petru Chelaru a fost eliberat din functia de referent cultural la caminul cultural din dispozitia data de primarul Maria Cojocariu in 31 martie 2005. Petru Chelaru a facut o contestatie la Tribunalul Suceava, cerand constatarea nulitatii absolute a dispozitiei de primar. Pentru ca nu s-a facut cercetarea prealabila emiterii dispozitiei de eliberare din functie, tribunalul a admis contestatia lui Petru Chelaru si a anulat dispozitia data de primar in octombrie 2005. Primaria a facut recurs, insa Curtea de Apel a mentinut solutia primei instante, hotararea fiind irevocabila in februarie 2006. Totusi, conducerea Primariei Dolhasca nu l-a repus in frunctie pe Petru Chelaru nici pana acum. Primarul Maria Cojocariu nu a putut fi contactata, intrucat era plecata la o sedinta. Secretarul Consiliului local, Dorin Rotaru, fost consilier juridic al Primariei Dolhasca, a confirmat abuzul comis in sensul ca nu a fost pusa in aplicare aceasta hotarare, desi nu a fost de acord cu acest termen si a incercat sa justifice atitudinea primariei. Potrivit lui Dorin Rotaru, Petru Chelaru a primit postul de referent la caminul cultural in 1996, la data respectiva el fiind si consilier, si invatator. Pentru ca nu voia sa fie acuzat de cumul de functii, nu i s-a putut incheia contract de munca si lucra cu titlu onorific, neavand semnata vreo fisa a postului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.