Incepe fierberea in partidele politice. Nu din cauza temperaturilor ridicate, cum ar putea crede unii, ci pentru ca se apropie alegerile pentru Parlamentul European. Incertitudinea persista insa, iar cei ce au vrut sa traga un semnal de alarma sunt c
Incepe fierberea in partidele politice. Nu din cauza temperaturilor ridicate, cum ar putea crede unii, ci pentru ca se apropie alegerile pentru Parlamentul European. Incertitudinea persista insa, iar cei ce au vrut sa traga un semnal de alarma sunt crestin-democratii, care, chiar prin vocea liderului national, trag la raspundere Guvernul. Ioan Talpes a declarat ca, pana la aceasta data, conducerea Executivului ar fi trebuit sa declanseze consultarile cu partidele politice referitoare la stabilirea datei la care romanii ar trebui sa se prezinte la urne pentru a desemna reprezentantii Romaniei in forul european. Deocamdata insa subiectul europarlamentarelor este tabu. Partidele politice ar trebui sa stie data desfasurarii alegerilor, pentru a-si stabili strategia de campanie. Tot presedintele UPSC, Ioan Talpes, a fost cel care a aratat cu degetul spre conducerea tarii, care ar dori ca europarlamentarele sa se desfasoare in decembrie, aproape de Craciun. Este stiut ca romanii renunta la multe pentru a intampina cum se cuvine Nasterea Domnului si ar putea renunta chiar si la a se prezenta la urne daca acest lucru va fi necesar. In conditiile in care absenteismul va domina desemnarea europarlamentarilor, este curios cine ne va reprezenta la Bruxelles, acolo unde se pun la cale treburile Uniunii. Poate ca situatia nu este atat de grava pe cat pare. Este posibil ca la nivel central sa se fi facut calcule pe care noi, muritorii de rand, nici macar sa nu le banuim. Aceleasi semne de intrebare se nasc pentru toti reprezentantii partidelor, altele decat cele cu care liberalii au incheiat aliante. Democratii, de exemplu, sustin ca sunt pregatiti pentru toate variantele, iar in teritoriu se actioneaza intens pentru promovarea a tot ce tine de scrutinul prin care vor fi desemnati europarlamentarii. Taranistii nu stiu deocamdata care va fi strategia polului din care fac parte, dar mizeaza pe "colaborarea" dintre membri, ceea ce ar insemna liste comune pentru candidatii celor trei partide care au ales sa-si dea mana intru colaborare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.