Consilierul Victor Manea sustine ideea introducerii votului uninominal si pentru desemnarea alesilor in Consiliul Judetean. Argumentele pe care le invoca Victor Manea sunt in masura sa convinga de necesitatea modificarii actelor normative care reglem
Consilierul Victor Manea sustine ideea introducerii votului uninominal si pentru desemnarea alesilor in Consiliul Judetean. Argumentele pe care le invoca Victor Manea sunt in masura sa convinga de necesitatea modificarii actelor normative care reglementeaza desemnarea alesilor in forul fiecarui judet. Candidatii la functiile de consilier ar trebui sa se faca cunoscuti in localitati si sa-i convinga pe cetateni ca vor actiona numai in interesul lor.
Deocamdata, insa, Victor Manea considera ca unele localitati sunt defavorizate in raport cu altele. La baza este apartenenta politica a primarilor. Chiar daca banii care vin de la Consiliul Judetean se impart pe baza unei formule, alte sume ajung in bugetele primariilor ca urmare a apartenentei la un anumit partid politic.
In opinia consilierului Victor Manea, astfel de practici ar trebui eliminate, in conditiile in care beneficiarele fondurilor nu sunt primariile, ci oamenii din fiecare localitate. Pe de alta parte, Manea considera ca a venit momentul ca alesii sa uite de culoarea partidului pe care il reprezinta, pentru ca doar astfel vor putea hotari cu privire la binele cetatenilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.