Evolutia principalilor indici a fost in continuare strans corelata cu cea a burselor externe. In timp ce indicele BET s-a apreciat cu 0,81%, indicele societatilor de investitii financiare (BET-FI) s-a corectat cu 1,91%. Volumele de tranzactionare inr
Evolutia principalilor indici a fost in continuare strans corelata cu cea a burselor externe. In timp ce indicele BET s-a apreciat cu 0,81%, indicele societatilor de investitii financiare (BET-FI) s-a corectat cu 1,91%. Volumele de tranzactionare inregistrate au fost in crestere cu 5,7% fata de perioada anterioara, media zilnica ajungand la 55,2 mil. RON. Bursa de Valori Bucuresti (BVB) intentioneaza sa introduca la tranzactionare certificatele de alocare aferente noilor actiuni emise in cadrul majorarilor de capital social. Stoica Daniel, administratorul Cocor Turism SA, societate controlata de Cocor SA (COCR), contesta in instanta majorarea capitalului social la SIF Transilvania (SIF3), rezultatele financiare aferente anului 2006 si solicita anularea actului aditional la actul constitutiv al SIF3.
Luni, 6 august, BRD-GSG (BRD) a prezentat rezultatele financiare semestriale. Valoarea creditelor acordate de banca in primele sase luni din 2007 se ridica la 20,8 mld. RON, in crestere cu 51% comparativ cu perioada similara din 2006. Profitul net obtinut a fost de 417 mil. RON, in crestere cu 32% fata de 30 iunie 2006. Pe fondul prezentarii rezultatelor financiare cotatia actiunilor s-a apreciat puternic, titlul BRD atingand un nou maxim istoric de 30,1 RON/actiune.
Rezultate financiare bune a raportat si Banca Transilvania (TLV). Pe fondul obtinerii unor venituri totale de 375,3 mil. RON, in crestere cu 54%, TLV a raportat un profit de 79,5 mil. RON, cu peste 35% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Activele totale ale bancii au atins 9,89 mld. RON, in crestere cu 22% fata de inceputul anului. Vineri, dupa inchiderea sedintei bursiere, Rompetrol Well Services (PTR) a raportat rezultatele aferente primelor sase luni. Cifra de afaceri este in valoare de 40 mil. RON, in crestere cu 50,9%, iar profitul aferent de 9 mil. RON, mai mare cu 128,4% fata de perioada similara din 2006. Tot vineri, si-a publicat rezultatele semestriale si Azomures (AZO). Cu toate ca vanzarile companiei au inregistrat o crestere de 41,4%, pana la 382,3 mil. RON, AZO a raportat o pierdere de 6,14 mil. RON fata de un profit in valoare de 1,49 mil. RON obtinut in primul semestru din 2006.
Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Pitesti a ridicat suspendarea Autorizatiei de Mediu a Arpechim, rafinarie din portofoliul Petrom (SNP). Pentru modernizarile realizate la rezervoarele si haldele de deseuri SNP a investit 1,5 mil. EUR.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat fuziunea Broker (BRK) cu SSIF Investco. Pentru a acoperi aportul Investco, societatea absorbanta va emite aproximativ 7,3 mil. actiuni BRK. Pentru 2007, BRK are in plan efectuarea de investitii in valoare de 3,49 mil. EUR, din care 3 mil. EUR pentru construirea unui sediu central si amenajarea a doua subunitati in Bucuresti. Transelectrica (TEL) a anuntat diminuarea tarifului pentru serviciul de sistem de la 14,4 la 14,38 RON/MWh, potrivit modului de reglementare stabilit de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Impact (IMP) a anuntat ca drepturile de preferinta pentru majorarea de capital social se vor tranzactiona in perioada 13.08-21.08. Ulterior tranzactionarii acestora, in perioada 27 august-25 septembrie se va desfasura operatiunea de subscriere aferenta majorarii.
Saptamana viitoare marea majoritate a emitentilor listati la BVB isi vor publica rezultatele financiare semestriale. In continuare investitorii vor fi atenti la evolutiile burselor externe, deciziile de investire urmand a fi luate si in functie de situatia internationala.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.