>> Evenimentul cinematografic al verii va fi centrul atentiei in Delta timp de o saptamana.
Festivalul International de Film Independent "Anonimul" isi incepe astazi cea de-a patra editie, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii. Filmul de deschide
>> Evenimentul cinematografic al verii va fi centrul atentiei in Delta timp de o saptamana.
Festivalul International de Film Independent "Anonimul" isi incepe astazi cea de-a patra editie, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii. Filmul de deschidere este documentarul "Un adevar incomod", narat de fostul vicepresedinte american Al Gore, care a facut valuri in lumea cinematografica datorita subiectului sau - incalzirea globala. In competitia oficiala concureaza noua pelicule, dintre care doar una este romaneasca: lungmetrajul lui Cristian Nemescu, "California dreamin' (nesfarsit)", premiat post-mortem la Festivalul de la Cannes. La sectiunea scurtmetraje de fictiune sunt inscrise 36 de filme, iar la cea de scurtmetraj de animatie concureaza 18 pelicule. Invitatii de onoare ai editiei din acest an sunt laureatii cu Palme d'Or la Cannes, din ultimii doi ani: regizorul britanic Ken Loach si regizorul roman Cristian Mungiu, ale caror filme recente ("Tickets" al lui Loach si "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" al lui Mungiu) vor fi proiectate. Valoarea totala a premiilor este de 23.000 de dolari, iar Marele Premiu al Festivalului valoreaza 10.000 de dolari si se acorda celui mai bun lungmetraj din competitie.

10.00 Romania si UE
Sediul DAE
seful Departamentului de Afaceri Europene al Guvernului, Adrian Ciocanea, sustine o conferinta de presa despre cum e afectata Romania de revizuirea bugetara a UE si de ajutoarele de stat comunitare in politica agricola.

10.00 pichet la agricultura
Ministerul Agriculturii
Uniunea Sindicatelor din Imbunatatiri Funciare organizeaza un miting de protest fata de blocajul total al Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare si solicita privatizarea acesteia.

10.00 saptamana diversitatii
Eforie Nord
Agentia Nationala pentru Egalitate de sanse organizeaza o conferinta de presa pentru a lansa evenimentul "Saptamana Diversitatii", in cadrul Anului European al Egalitatii de sanse. Participa ministrul Muncii, Paul Pacuraru.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.